«Έτερος Εγώ» : Απόσυρση της ταινίας με αφορμή μια δολοφονία

Κατερίνα Σιδηροπούλου Μάρτιος 20, 2017 0

ετερος εγωΗ νέα ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, «Έτερος Εγώ», που είχε προβληθεί στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου, αποσύρεται έπειτα από απόφαση του ίδιου του σκηνοθέτη.

Ο λόγος; Φήμες λένε πως η ταινία μοιάζει με την υπόθεση δολοφονίας του ταξιτζή στην Κηφισιά. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του ίδιου του Τσαφούλια «την προηγουμένη εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν  την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα ενημέρωσαν πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη,  μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας».

Ο σκηνοθέτης αποφάσισε, λοιπόν, να αποσυρθεί από τις αίθουσες η ταινία του. Όπως σημείωσε:

«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες».

Το σενάριο της ταινίας, που ο ίδιος επιμελήθηκε, λαμβάνει χώρα στην Αθήνα του 2015, όπου ένας καθηγητής Εγκληματολογίας αναλαμβάνει να εξιχνιάσει πέντε φόνους, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Πυθαγόρας: αρχαία ρητά του έχουν βρεθεί στους τόπους των εγκλημάτων.

Αφήστε ένα σχόλιο »