Η Ενοχή των Αθώων (Les Innocents)

Αχιλλέας Βασιλείου Μάιος 11, 2017 0

3popcorn

Με τέσσερις υποψηφιότητες στα τελευταία βραβεία Cesar και με συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Sundance, η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Anne Fontaine εμπνεύστηκε από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Πολωνία αμέσως μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα σε ένα απομονωμένο γυναικείο μοναστήρι.

Όταν μια εκπαιδευόμενη Γαλλίδα ιατρός του Ερυθρού Σταυρού (Lou De Laage) καλείται μυστικά να βοηθήσει μια ομάδα από καλόγριες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο εγκυμοσύνης, η ίδια θα ανακαλύψει το αδυσώπητο πρόσωπο του πολέμου και την τιμή της ελευθερίας αλλά και μέσα στο μοναστήρι θα αποτελέσει έναν φύλακα άγγελο για τις μοναχές που και αυτές με την σειρά τους θα έρθουν αντιμέτωπες με ένα αποτρόπαιο μυστικό.

les-innocentes

Η Anne Fontaine είναι μια σκηνοθέτιδα παλαιάς κοπής, που έχει μελετήσει το σινεμά και καταφέρνει στις ταινίες της πάντα να δημιουργήσει κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Με μία εκπληκτική φωτογραφία και το χιονισμένο απόκοσμο τοπίο, η ταινία αν και με αργό ρυθμό στην αρχή της, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την στιβαρή σκηνοθεσία της, αλλά το σενάριο αδυνατεί να επικεντρωθεί στην κυρίως ιστορία. Από την μία ο σκοπός της Γαλλίδας ιατρού και από την άλλη το δράμα του μοναστηριού και των μοναχών. Στο σαφέστατα καλύτερο δεύτερο μέρος της ταινίας και με ένα »κόντρα ρόλο» εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο, το »Les Innocentes» είναι μια ταινία που έχει όλες τις κινηματογραφικές αρετές αλλά με ένα πιο σφιχτοδεμένο σενάριο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια από τις καλύτερες Γαλλικές ταινίες των τελευταίων ετών.

Αφήστε ένα σχόλιο »