Μαμά ξανά (Le petit locataire)

Αγγελική Στελλάκη Μάιος 11, 2017 0

two-half-popcorn

Πήγα στο «Μαμά ξανά!» περιμένοντας να δω μία μάλλον αδιάφορη γαλλική κωμωδία από αυτές που έχουν κατακλύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη το τελευταίο διάστημα.

Στην πραγματικότητα, η ταινία είναι μια αστεία και σε στιγμές συγκινητική ταινία για την οικογένεια από αυτές που ξέρουν να κάνουν καλά οι Γάλλοι, αν και δεν προσφέρει κάτι πραγματικά φρέσκο.

petit-locataire

Η 49χρονη Νικόλ (Καρίν Βιάρ) μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Δεν μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να κρατήσει το παιδί ή όχι, καθώς στο σπίτι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο σύζυγός της, ο οποίος υπήρξε η ελπίδα της ενόργανης όταν ήταν νέος, είναι τώρα άνεργος και προπονεί την τοπική ομάδα κοριτσιών, ενώ η μητέρα της -η Μαμιλέτ όπως την φωνάζουν όλοι- φαίνεται ότι επιδεικνύει τα πρώτα δείγματα άνοιας. Η κόρη της Νικόλ φαίνεται να μην έχει ακόμα ενηλικιωθεί κι ας μεγαλώνει και η ίδια ένα παιδί, τη γλυκύτατη Ζόι.

Οι σκηνές με την προγιαγιά είναι αξιολάτρευτες και η ταινία έχει ορισμένους προβληματισμούς για τη μητρότητα και τη συναισθηματική ωρίμανση. Η Καρίν Βιάρ έχει υπέροχο κωμικό timing και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να προκαλέσει το χαμόγελο, αν και είναι η «γιαγιά» Ελέν Βινσέντ (Τρία χρώματα, η Μπλε Ταινία) εκείνη που κλέβει την παράσταση.

mama-ksana0002

Υπάρχουν σκηνές που μοιάζουν να έχουν τοποθετηθεί για να προκαλέσουν το εύκολο γέλιο (όπως η σεξουαλική φαντασίωση με τον γυναικολόγο) και η ταινία ενδείκνυται για χαλαρή βραδιά μπροστά στην τηλεόραση, αλλά συνολικά πρόκειται για μια ευχάριστη κωμωδία με τα συστατικά μεγάλης επιτυχίας.

Αφήστε ένα σχόλιο »