Η μεγάλη μάχη των στούντιο για τον James Bond

Κατερίνα Σιδηροπούλου Απρίλιος 21, 2017 0

Το πρότζεκτ του διάσημου πράκτορα ήταν πάντοτε κερδοφόρο, τόσο για τους δημιουργούς της ταινίας όσο και για την εταιρεία που πραγματεύεται τα δικαιώματα. Η Sony, έχοντας τα δικαιώματα των ταινιών με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, γέμισε τα ταμεία της με πολλά δισεκατομμύρια. Ωστόσο, όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο, τα δικαιώματα για τη διανομή έληξαν με την ταινία «Spectre». Αυτό σημαίνει πως η επόμενη ταινία, «Bond 25», είναι ελεύθερη προς αγορά από όποιο στούντιο ενδιαφέρεται. Και αυτά δεν είναι λίγα…

jk

Η Sony διεκδικεί εκ νέου τα δικαιώματα του Bond, με αντίπαλα τα στούντιο Warner bros., Fox, Universal και Annapurna. Το κύριο πλεονέκτημα του στούντιο είναι πως μετά από 4 ταινίες, γνωρίζει άρτια τον κόσμο του Bond και έχει άψογη συνεργασία με τον Daniel Craig, γεγονός που σύμφωνα με πολλούς δίνει στο στούντιο το προβάδισμα.

Είναι πασιφανές πως τα υπόλοιπα στούντιο θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα του James Bond, που είναι κάτι παραπάνω από κερδοφόρο -εκτός από τα έσοδα της ταινίας, ο Μποντ αποδεικνύεται χρυσωρυχείο και για το marketing. Διάσημοι ηθοποιοί έχουν περάσει από τις ταινίες, ανεβάζοντας τις «μετοχές» τους στη βιομηχανία του Χόλυγουντ.

jkij

Όσον αφορά την νέα ταινία, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Πιθανότερος πρωταγωνιστής είναι ο Daniel Craig -στην τελευταία του από ότι ακούγεται εμφάνιση. Αν και ακόμα δεν έχει υπογράψει κάποιος σκηνοθέτης -με μεγάλα ονόματα να διεκδικούν τη θέση-, στόχος είναι το Bond 25 να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019 – αν το θέμα με τα δικαιώματα λήξει άμεσα.

Αφήστε ένα σχόλιο »