ΕΠΙΚΑΙΡΑΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (18/10/2012)

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ την «είδαν» Beatles

Τρεις ταινίες κάνουν αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το μεγάλο «πυροβολικό» της κινηματογραφικής εβδομάδας είναι ο Αστερίξ και ο Οβελίξ που συναντούν σε αυτή την περιπέτεια τους Βρετανούς, αλλά η ταινία που ξεχωρίζει είναι το τρυφερό και συγκινητικό Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ.

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία

Οι ένδοξες ρωμαϊκές λεγεώνες, οδηγημένες από τον Καίσαρα, έχουν εισβάλλει στη Βρετανία. Ένα μόνο χωριό εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Η βασίλισσα των Βρετανών στέλνει τον έμπιστο αξιωματικό της Αντικλίμαξ στη Γαλατία, για να ζητήσει βοήθεια από ένα άλλο χωριό, φημισμένο για τη γενναία του αντίσταση στους Ρωμαίους… Στο μεταξύ, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ έχουν αναλάβει μια ευαίσθητη αποστολή: να κάνουν άντρα τον Γιακλωτσίξ, τον ανιψιό του Αρχηγού, που έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια και τη μουσική.

Σκηνοθεσία: Λορέν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Έντουαρντ Μπάερ, Κατρίν Ντενέβ και Φαμπρίς Λουκ

Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ

Μία δασκάλα δημοτικού αυτοκτονεί σε σχολείο του Καναδά. Ο κύριος Λαζάρ από την Αλγερία προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της. Ο Κύριος Λαζάρ αποτελεί την ταινία που με τρυφερό και συγκινητικό τρόπο περιγράφει τις προσπάθειες του νέου δασκάλου να εξηγήσει στα παιδιά τη δύναμη της απώλειας, ενώ ταυτόχρονα καλείται να έρθει αντιμέτωπος με το δικό του σκοτεινό παρελθόν. Η ταινία έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό
Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλιέν Νερόν

Barbara

Καλοκαίρι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το 1980. Η γιατρός Μπάρμπαρα, έχει υποβάλει αίτηση για να μεταναστεύσει προς τη Δύση. Τιμωρείται με μετάθεση μακριά από την πρωτεύουσα, σ’ ένα νοσοκομείο μιας κωμόπολης. Ο εραστής της στη Δύση, Γιοργκ, σχεδιάζει την απόδρασή της μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Για την Μπάρμπαρα είναι ένα παιχνίδι αναμονής. Η ζωή της, σκέφτεται, θα ξεκινήσει αργότερα. Το νέο της αφεντικό, ο Αντρέ την μπερδεύει. Τι τον κάνει να την καλύψει όταν βοηθά την νεαρή Στέλλα, να το σκάσει; Μήπως την κατασκοπεύει; Είναι ερωτευμένος; Όλα αυτά ενώ η ημέρα της διαφυγής της πλησιάζει.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτζολντ
Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Ράινερ Μποκ

Παράλληλα, ξεκινά η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *