ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Πυρετός» Χόμπιτ στη Νέα Ζηλανδία

Μέχρι και νόμισμα έγιναν οι χαρακτήρες του Χόμπιτ

Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Πήτερ Τζάκσον έβαλε τη Νέα Ζηλανδία για τα καλά στον τουριστικό χάρτη, ταυτίζοντάς τη με τη Μέση Γη. Η τουριστική βιομηχανία της χώρας «χρωστά» πολλά στον Τζάκσον, καθώς ο τουρισμός στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε 40% μετά τις προβολές των ταινιών που απέδειξαν ότι η νησιωτική χώρα δεν διαθέτει μόνο… πρόβατα, αλλά και πανέμορφα τοπία.

Το Χόμπιτ αναμένεται να θυμίσει στο κοινό γιατί η Νέα Ζηλανδία αποτελεί κατάλληλο τουριστικό προορισμό. Μάλιστα, ο οργανισμός τουρισμού της χώρας αποφάσισε το 2001 να αρχίσει να προωθεί τη χώρα ως «Μέση Γη» προς τιμήν του οράματος του Τόλκιν.

Σε μια προσπάθεια να τιμήσει τον σκηνοθέτη, Χομπιτο-«πυρετός» έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Μερικές αποδείξεις:

  • Η κυβέρνηση αποφάσισε την κυκλοφορία περιορισμένης έκδοσης νομισμάτων που φέρουν το πρόσωπο του μάγου Γκάνταλφ
  • 13 ψηλοί νάνοι και ένα γιγαντιαίο Χόμπιτ κοσμούν (μέχρι το 2012) πλατφόρμα στο Ταχυδρομείο της Νέας Ζηλανδίας στο Ουέλινγκτον
  • Ένα Γκόλουμ με ύψος πάνω από 4,2 μέτρα και βάρος 1,2 τόνων «κρέμεται» πάνω από την οροφή του αεροδρομίου του Ουέλινγκτον. Κατασκευάστηκε από τη Weta Workshop του Τζάκσον, η οποία βρίσκεται στην πόλη.
  • Εγκατάσταση της Weta, καθώς και δραστηριότητες σε σχέση με την ταινία
  • Η αεροπορική εταιρεία της χώρας έφτιαξε βίντεο με κανόνες ασφαλείας, στο οποίο πρωταγωνιστούν ξωτικά, χόμπιτ, μάγοι, το Γκόλουμ και ο Πήτερ Τζάκσον. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός για σινεφίλ

Χόμπιτ: έρχεται στις 13 Δεκεμβρίου

Το τσιφτετέλι του Γκάνταλφ

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

2 σκέψεις σχετικά με το “«Πυρετός» Χόμπιτ στη Νέα Ζηλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *