Uncategorized

Αντιδράσεις για τις «Λολίτες» του Hollywood Issue του VF

Επιστρέψαμε στα ’60s. Το κλασσικό Hollywood Issue του Vanity Fair φωτογραφίζει νεαρές δεσποσύνες της αφρόκρεμας του Χόλιγουντ σαν μικρές Λολίτες στο καταπράσινο γρασίδι των αμερικανικών προαστείων.

Το ζήτημα; Είναι όλες λευκές… Η νέα γενιά του Χόλιγουντ δεν περιέχει ούτε μία Αφροαμερικανή, Ασιάτισσα ή Λατινοαμερικανίδα ανερχόμενη σταρ.

Η επιλογή σχολιάστηκε βέβαια αρνητικά και πολλοί έκαναν λόγο για «ρατσισμό», ενώ πολλοί σχολίασαν πως η υποψήφια για Όσκαρ Σιντίμπε δεν συμπεριελήφθη στη φωτογράφηση.

«Για το Vanity Fair το μέλλον είναι λευκό» γράφει ο Guardian. Και συνεχίζει: «Είτε κανείς δεν το πρόσεξε ότι το εξώφυλλο με τους “σταρ της επόμενης δεκαετίας” δηλώνει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ανερχόμενος μαύρος σταρ που να θεώρησαν άξιο να χαλάσει την αισθητική της αλαβάστρινης σύνθεσής τους, είτε ότι το πρόσεξαν, αλλά δεν τους ένοιαζε. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο».

Για την ιστορία οι ηθοποιοί στο εξώφυλλο είναι οι: Κρίστεν Στούαρτ, Αμπι Κόρνις, Αννα Κέντρικ, Ρεμπέκα Χολ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μια Ουασίκοσκα, Αμάντα Σέιφριντ, Εμμα Στόουν και Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ. Φωτογράφος κλασσικά η Αννι Λίμποβιτς.

Τάιλερ Ντέρντεν

cinepivates

Συντακτική ομάδα

3 σκέψεις σχετικά με το “Αντιδράσεις για τις «Λολίτες» του Hollywood Issue του VF

  • Πρέπει δηλαδή σώνει και καλά να υπάρχει ενας μαύρος, ενας κιτρινος και ενας κόκκινος σε καθε φωτογραφία και σε κάθε άρθρο… Ελεος… Δωστε και σε δαύτους ιθαγένεια να τελειώνουμε….
    -Trinity

    Σχολιάστε
  • Όχι δεν είναι βέβαια απαραίτητο, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι σε ολόκληρη τη νέα γενιά του Χόλιγουντ δεν υπάρχει ούτε μία διαφορετικής καταγωγής και φυλετικών καταβολών… Εάν το κόνσεπτ ήταν Λολίτα, μια «εναλλακτική» Λολίτα, διαφορετική από τα στάνταρ πρότυπα της δεκαετίας του '60 θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

    Τάιλερ

    Σχολιάστε
  • Νομίζω ότι η πολλή πολιτική ορθότητα τους βάρεσε κατακέφαλα…

    Όπως λες, ΑΝ το concept ήταν… Αλλά μιας κ δεν είναι, αφήστε τη Λολίτα άσπρη σαν το γάλα όπως πρέπει να είναι. Κ στο κάτω κάτω σιγά την "αφρόκρεμα"…

    Φυσικά δεν εξέφρασαν την αντίδρασή τους μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι κ διαφανείς ηθοποιοί, αλλά διάφοροι άσχετοι για εντυπωσιασμό!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *