Αφιερώματα

Δεκαπέντε ταινίες για το 2010

Τιμ Μπάρτον,  Κλιντ Ίστγουντ, Μάρτιν Σκορσέζε. Έπη, δράματα, μαγεία. Παραμύθια, σούπερ ήρωες, μυθικοί ντεντέκτιβ και λυκάνθρωποι. Ιδού 15 ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2010!

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει και μάλιστα 3D!! Η 17χρονη Αλίκη επιστρέφει στη χώρα των θαυμάτων και συναντά όλους τους παλιούς της γνώριμους… τη βασίλισσα Κούπα, το λευκό Κούνελο, τον Τρελό Καπελά, τον Γάτο του Τσέσαϊρ.
Clash of The Titans

Η επική τιτανομαχία έρχεται φέτος στις οθόνες των κινηματογράφων. Γόνος θεού, αλλά μεγαλωμένος από ανθρώπους, ο Περσέας (Σαμ Ουόρθινγκτον) προσπαθεί μάταια να σώσει την οικογένειά του από τον Άδη. Μην έχοντας τίποτε άλλο να χάσει, ο Περσέας προσφέρεται να ηγηθεί μιας επικίνδυνης αποστολής, με σκοπό να κατατροπώσει τον Άδη, πριν εκείνος καταφέρει να ανατρέψει τον Δία και να σπείρει το χάος στον κόσμο. Η ταινία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τα εφέ, αλλά και γιατί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές φιγουράρουν τα ονόματα των Λίαμ Νίσον (στο ρόλο του Δία) και Ρέιφ Φάινς (στο ρόλο του Άδη).

Shutter Island

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Δύο ομοσπονδιακοί αστυνομικοί διερευνούν την υπόθεση της εξαφάνισης μιας ασθενούς-δολοφόνου από νοσοκομείο για παρανοϊκούς εγκληματίες σε νησί. Ένας τυφώνας και διάφορα περίεργα περιστατικά «παίζουν» με τη λογική και τα νεύρα των δύο ανδρών.

Ρομπέν των Δασών

Οι πρώτες φήμες ήθελαν τον Ρίντλεϊ Σκοτ να γυρίζει μια ταινία για τον Ρομπέν των Δασών διαφορετική από τις άλλες. Στο τιτλοφορούμενο «Νότινγχαμ», ο Ράσελ Κρόου θα αναλάμβανε τον ρόλο του Σερίφη του Νότινγχαμ, αλλά και εκείνον του παράνομου σε μια παραβολή για το πως το καλό και το κακό αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, ο Κρόου ανέλαβε μόνο το ρόλο του Ρομπέν και ο Σκοτ αποφάσισε να κάνει μια ταινία με ιστορικές αναφορές για το πως ο Ρομπέν των Δασών έγινε ο παράνομος που… όλοι αγαπήσαμε.

Prince of Persia: The Sands of Time

Την κινηματογραφική μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού «Prince of Persia» ανέλαβε η ομάδα που κρύβεται πίσω από τους πειρατές της Καραϊβικής (δηλαδή η Ντίσνεϊ και ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ). Πρωταγωνιστής ο… σκεπτόμενος Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του πρίγκιπα που προσπαθεί να προστατεύσει ένα αρχαίο στιλέτο.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μάικ Νιούελ, γνωστός από το Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία.

The Wolfman

Σε… λυκάνθρωπο μεταμορφώνεται ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο για τις ανάγκες του Wolfman. Μια σειρά φόνων ταλανίζουν ένα αγγλικό χωριό. Ο Λορενς Τάλμποτ προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους φόνους και έρχεται αντιμέτωπος με ένα τρομερό μυστικό (όχι που δε θα ρχότανε) Οι Αντονι Χόπκινς και Χιούγκο Γουίβινγκ συμπληρώνουν το καστ.

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

Με Τζακ Μπλακ στο ρόλο του Γκιούλιβερ και Μπίλι Κόνολι στο ρόλο του βασιλιά των Λιλιπούτιων, η διασκευή της σάτιρας του Τζόναθαν Σουίφτ δεν μπορεί παρά να είναι απολαυστική. Πρωταγωνιστούν επίσης: σειρά νάνων, γιγάντων και ομιλούντων αλόγων.

Invictus
Ανίκητος (αυτό σημαίνει ο τίτλος του φιλμ)… μοιάζει ο Κλιντ Ίστγουντ, δημιουργώντας μια ταινία με αναφορές στη βιογραφία του Νέλσον Μαντέλα, την περίοδο μετά την πτώση του απαρτχάιντ. Σε μια περίοδος που η Νότια Αφρική διχάζεται από φυλετικές και οικονομικές διαφορές, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος (Μόργκαν Φρίμαν) βάζει στόχο να ενώσει το έθνος υπό την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Ματ Ντέιμον.

Τα Χρονικά της Νάρνια: ο Ταξιδιώτης της Αυγής

Ένα από τα ωραιότερα βιβλία της επταλογίας και τρίτη ταινία έρχεται στις οθόνες μέσα στο 2010. Πρόκειται για το θαλασσινό ταξίδι του πρίγκιπα Κασπιανού στην άκρη του κόσμου, προκειμένου να βρει τους Επτά Αρχοντες που ο θείος του είχε εξορίσει. Εάν τα έσοδα δεν είναι αρκετά, αυτή μπορεί και να είναι η τελευταία ταινία της σειράς.

Toy story 3D

Σε έναν παιδικό σταθμό καταλήγουν ο Γούντι, ο Μπαζ και η γνωστή παλιοπαρέα, όταν ο Αντι φεύγει για το κολέγιο. Η Pixar επιστρέφει με μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες και μάλιστα σε 3D!

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Το πρώτο μέρος του έβδομου –και τελευταίου- βιβλίου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ έρχεται στις οθόνες μέσα στο 2010. Θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα το δεύτερο μέρος. Και τα δύο εξιστορούν τις προσπάθειες του μαθητευόμενου μάγου να αποδυναμώσει τον Βόλντεμορτ, λίγο πριν από την τελική μάχη που θα κρίνει τις τύχες μάγων και Μαγκλ (μη μάγων).

Iron Man 2

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ φορά ξανά τη στολή του Iron Man. Η κυβέρνηση πιέζει τον Τόνι Σταρκ να δώσει τα «μυστικά» του στο κράτος. Εκείνος αρνείται να το κάνει. Αλλά για να επιβιώσει θα πρέπει να βρει καινούριους συμμάχους…

Sherlock Holmes

Και δεύτερος Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε μια ταινία του Γκάι Ρίτσι για το γνωστό ντετέκτιβ με το φλεγματικό χιούμορ. Ο Χολμς και ο πιστός συνεργάτης του Γουότσον (στο ρόλο ο Τζουντ Λο) αναλαμβάνουν να ξεσκεπάσουν μια πλεκτάνη που απειλεί να καταστρέψει τη χώρα.

Up In The Air

Ο Τζορτζ Κλούνι πρωταγωνιστεί σε μια… οσκαρικών προδιαγραφών ταινία ως ένα ειδήμον στις απολύσεις στέλεχος, τον Ράιαν, ο οποίος λατρεύει τη νομαδική ζωή που ζει. Όταν συναντά μια γυναίκα που ταξιδεύει εξίσου πολύ με εκείνον, οι ισορροπίες της ζωής του ανατρέπονται, καθώς αρχίζει να αρέσκεται στη σταθερότητα και την έννοια του ανήκειν κάπου, την ώρα που το επαγγελματικό του μέλλον μοιάζει επισφαλές.

Lovely Bones

Η μικρή Σούζι Σόλμον βιάζεται και δολοφονείται. Από τον παράδεισο όπου βρίσκεται παρακολουθεί τη ζωή των μελών της οικογένειάς της, όπως το καθένα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απώλεια και το αποτρόπαιο έγκλημα. Μετά τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Πήτερ Τζάκσον επέλεξε μια πιο… εσωτερική και τρυφερή ταινία.

Τάιλερ Ντέρντεν

cinepivates

Συντακτική ομάδα

6 σκέψεις σχετικά με το “Δεκαπέντε ταινίες για το 2010

  • Mou anoixes tin orexi me tis tainies pou mas paroysiases. Polles apo aftes einai tou goustou mou. Idios to Shutter Island, to Lovely Bones, to Inivictus kai to Wolfman.

    K.M.

    Σχολιάστε
  • Οι περισσότερες είναι πολυαναμενόμενες ταινίες και για μένα. Προσωπικά εξαιρώ τις εξής:

    1. Prince of Persia: πολύ χάλια trailer.

    2. Ρομπέν των Δασών: 2010 και ο Σκοτ ασχολείται με χιλιοειπωμένες ιστορίες (!!!) + δεν συμπαθώ τον Κρόου…

    3. Τα Χρονικά της Νάρνια: ο Ταξιδιώτης της Αυγής: Απλά δεν είμαι fan…

    4. …όπως δεν είμαι και του Harry Potter…

    5. Sherlock Holmes: Δεν είμαι fan του πρώην κυρίου Μαντόνα (:P)…

    6. Up In The Air: Δεν ξέρω γιατί αλλά τόσος ντόρος και δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση!!! Βέβαια μπορεί να τo δω και να πάθω πλάκα…

    ΥΓ: Είχα ξεχάσει τελείως τα ταξίδια του Γκιούλιβερ όταν έκανα ένα παρόμοιο αφιέρωμα στην αρχή της σεζόν!!! Γνωρίζουμε ημερομηνία εξόδου;;;

    Σχολιάστε
  • Βλεπω το Invictus έχει φανατικούς θαυμαστές…

    @ bauer24

    Prince of Persia: Αν δεν ήταν ο Τζέικ Τζίλενχαλ μπορεί να έλεγα το ίδιο. Αλλά μέχρι τώρα δε με έχει απογοητεύσει…

    Ρομπέν νομίζω ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν μπορεί να κάνει κακή ταινία. Αντε να κάνει αδιάφορη..

    Ναρνια και Χάρι Πότερ Α είμαι φαν!! Αλλά είναι περιπτώσεις που τα βιβλία είναι καλύτερα των ταινιών. (Αν και ο πρίγκιπας κασπιανός είναι καλύτερη ταινία από ότι βιβλίο)

    Για το Up in the Air θα έχω σύντομα ανταπόκριση.

    Οσο για τα ταξίδια του Γκιούλιβερ ο προγραμματισμός λέει Δεκέμβριο του 2010 θα έρθει στην Ελλάδα.

    Τάιλερ

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *