ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ 2 (A Quiet Place part 2)

Βαθμολογία: ** 1/2

Η οικογένεια Abbot προσπαθεί να επιβιώσει μακριά αυτή την φορά από το σπίτι τους, έπειτα από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Αν και με απών τον πατέρα, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό θόρυβο, θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τα μανιασμένα εξωγήινα τέρατα αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους επιζήσαντες ανθρώπους. Τι θα καταφέρουν;

Γυρισμένο σε χρόνο ρεκόρ και κατευθείαν μετά την αναπάντεχη εισπρακτική επιτυχία του πρώτου μέρους, η συνέχεια του A Quiet Place συνεχίζει από εκεί ακριβώς που τελείωσε η πρώτη ταινία. Ανοίγει με ένα άκρως εντυπωσιακό πρώτο τέταρτο όπου βλέπουμε πως ακριβώς ξεκίνησαν όλα και από εκεί και μετά ο σκηνοθέτης John Krasinski ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή με την πρώτη ταινία. Αν και το στοιχείο της πρώτης ευρεσιτεχνίας (ο ήχος δηλαδή) άρα της έκπληξης, εδώ δεν υπάρχει εφόσον μας είναι γνωστό, η ταινία πετυχαίνει τον σκοπό της ως συνέχεια της ιστορίας. Τίποτα καινούργιο όμως δεν εισάγει, ακόμα και η υποτιθέμενη ως ιδέα πως οι επιζήσαντες άνθρωποι έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, πέφτει στο κενό χωρίς να αιτιολογείται παρά μόνο από μια σκηνή επίθεσης. Η πολύ καλή δουλειά στα αληθοφανή εφέ και η σωστή χρήση της μουσικής του Marco Beltrami συνοδεύει την γνωστή φόρμουλα και τίποτε άλλο.

Η Emily Blunt δεν γίνεται action hero mother και αυτό είναι φανερή επιθυμία του Krasinski, δίνοντας το βάρος της δράσης στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, μακριά από την πρωταγωνίστρια και περισσότερο στα παιδιά. Στηρίζεται σε jump scares, στα πολύ καλά σχεδιασμένα εξωγήινα τέρατα που πλέον βλέπουμε σε όλο τους το μεγαλείο και στα ηχητικά εφέ κυρίως των τεράτων, ενώ το καινούργιο νησί που μας συστήνεται στην ταινία ως ένα ασφαλές μέρος παραμένει δέσμιο της γρήγορης πλοκής που επιτάσσει το μοντάζ. Ως ταινία τρόμου και αγωνίας όμως χάνει την δυναμική της γρήγορα και αυτό διότι δεν τολμά να εισάγει οποιοδήποτε καινούργιο στοιχείο με το φόβο της αποτυχίας. Σε δεύτερους ρόλους οι Cillian Murphy και Djimom Hounsou είναι απλά εκεί.

Το ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ 2 λειτουργεί αποκλειστικά σε κλειστή αίθουσα ακόμα και αν δεν διαθέτει τίποτα καινούργιο παρά μόνο το τι θα επινοήσουν πλέον οι δημιουργοί για το τρίτο μέρος. Τώρα ησυχάσαμε…

Η ταινία κυκλοφορεί στις 3 Ιουνίου από την ODEON.

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *