Ελληνικό ΣινεμάΦωτογραφίες

Νέες εικόνες από το «Αν» του Παπακαλιάτη

Με τον κινηματογράφο καταπιάνεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος γράφει και σκηνοθετεί την ταινία «Αν…», μία ερωτική ιστορία με φόντο την Αθήνα του σήμερα.

Κεντρικά θέματα της ταινίας είναι ο έρωτας και η μοναξιά -θέματα που έχουν απασχολήσει και την τηλεοπτική δουλειά του ηθοποιού-σεναριογράφου.

Κεντρικοί ήρωες είναι δύο νέοι άνθρωποι, ο Δημήτρης και η Χριστίνα. Αφηγητές της ιστορίας είναι δύο αγαπημένοι ήρωες μιας κλασικής ελληνικής ταινίας: ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα Κοκοβίκου, ήρωες του Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα.

Το σενάριο της ταινίας θέλει την Ελενίτσα και τον Αντωνάκη, 45 χρόνια μετά να είναι ακόμα μαζί, ερωτευμένοι και επίκαιροι.

Γίνονται για χάρη της ιστορίας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, ο Χρ.Παπακαλιάτης διερωτάται εάν ο έρωτας μπορεί να αντέξει.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *