Αφιερώματα

11 άχρηστες πληροφορίες για τον Frankenweenie

  1. Ο  κος Ρισκρούσκι, ο καθηγητής φυσικής, κλείνει το μάτι στον Vincent Price, τον ηθοποιό που έγινε γνωστός για τους εμβληματικούς ρόλους του σε ταινίες τρόμου όπως «House of Wax», «The Mad Magician», «The Fly». Το 1982, ο Price ήταν η φωνή του αφηγητή στο «Vincent», ένα μικρού μήκους stop-motion φιλμ για ένα αγόρι που φαντασιώνεται ότι είναι ο Vincent Price (http://www.youtube.com/watch?v=ASHP-vgnjAw). Αργότερα, ο Price υποδύθηκε τον εφευρέτη στον «Ψαλιδοχέρη». Αυτός ήταν και ο τελευταίος ρόλο του ηθοποιού σε ταινία μεγάλου μήκους.
  2. Το «Frankenweenie» χρειάστηκε δύο χρόνια για να γυριστεί. Λογικό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ένας animator μπορεί να γυρίσει περίπου 5 δευτερόλεπτα δράσης την εβδομάδα, κατά μέσο όρο.
  3. Για τον Σπίθα και την Περσεφόνη, τα δύο τετράποδα της ιστορίας, η ομάδα επισκέφτηκε ένα σόου με σκύλους, όπου βιντεοσκόπησε σκύλους εν δράσει. Εκτός αυτού, υποδέχτηκαν ένα μπουλ τεριέ στο στούντιο προκειμένου να καταγράψουν τις κινήσεις του. Το ίδιο έγινε και το ρόλο της Περσεφόνης, για τον οποίο τους επισκέφτηκαν διάφορα κανίς.
  4. Τη φωνή του Σπίθα υποδύεται ο Frank Welker γνωστός για τους τετράποδους ρόλους του συμπεριλαμβανομένων του Garfield και του Scooby Doo.
  5. 33 animators δούλεψαν για την ταινία. Ένα από τα στάδια της δουλειάς ήταν να λασκάρουν ή να σφίγγουν τις βίδες στις κλειδώσεις κάθε κούκλας, ανάλογα με την ακρίβεια ή την ελαστικότητα της κίνησης που επιδίωκαν.
  6. Χρειάστηκαν πάνω από 200 κουκλάκια για την ταινία. Ενδεικτικά, κατασκευάστηκαν 18 Βίκτωρες και 15 Σπίθες.
  7. Η πρώτη κούκλα που κατασκευάστηκε για την ταινία ήταν ένας Σπίθας, με βάση το μέγεθος του οποίου καθορίστηκαν όλα τα υπόλοιπα μεγέθη της ταινίας. Ο πρώτος Σπίθας δεν ξεπερνούσε τα δέκα εκατοστά, ενώ διέθετε πάνω από 300 αρθρώσεις για να θυμίζει πραγματικό σκύλο.
  8. Για τα μαλλιά των ηρώων χρησιμοποιήθηκε φυσική τρίχα. Σε κάθε τρίχα αντιστοιχούσε ένα καλώδιο που χρησίμευε για να δώσει κίνηση στα μαλλιά, όταν ένας χαρακτήρας περπατούσε.
  9. Τα μέλη του συνεργείου που είχαν την ατυχία να χάσουν το κατοικίδιο τους, κλήθηκαν να δώσουν τα ονόματα στο νεκροταφείο ζώων που βλέπουμε στην ταινία. Έτσι, πολλές επιτύμβιες πλάκες φέρουν πραγματικά ονόματα κατοικίδιων.
  10. Περίπου 200 σκηνικά κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της ταινίας.
  11. Στους τίτλους τέλους της ταινίας ακούγεται ένα τραγούδι που έγραψε ειδικά η Karen O με τίτλο «Strange Love». Η συνθέτης και τραγουδίστρια αλλά και επικεφαλής του ροκ συγκροτήματος Yeah Yeah Yeahs εμπνεύστηκε από τις αναφορές της ταινίας στα κλασικά φιλμ τρόμου, αλλά και από την καλύψο (το μουσικό είδος) που ακουγόταν στο Σκαθαραζούμη μέσα από τις μελωδίες του Χάρι Μπελαφόντε.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *