ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εσείς τι θα κάνετε τα ζεστά βράδια του Ιουλίου; Έχουμε πρόταση!

Τον μήνα Ιούλιο ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στην Αθήνα, γεμίζοντας τα όμορφα βράδια μας με μαγεία και κινηματογραφικές εμπειρίες. Οι προβολές , οι οποίες είναι εντελώς δωρεάν, θα γίνονται σε πλατείες, πάρκα και αυλές μουσείων, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλοθεάμον κοινό να ανακαλύψει μια άλλη πλευρά της πρωτεύουσας. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Φεστιβάλ διεξάγεται έχοντας την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μια κίνηση που δηλώνει πως ο τουρισμός μας εξαρτάται άμεσα από τον πολιτισμό μας.

 

Οι προγραμματισμένες προβολές περιλαμβάνουν τις εξής ταινίες : «Ο Γυναικοκατακτητής» του Τζέρι Λουις, «Απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου, «Ένα τρελό θηριοτροφείο» του Τζον Λάντις, «Η Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ, «Φωτογραφία» του Ν. Παπατάκη, «Ζέλινγκ» του Γούντι Άλεν, «Ένα φονικό καλοκαίρι» του Ζαν Μπεκέρ και «Το Τσίρκο» του Τσάρλι Τσάπλιν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

5/7/2013 : Ο Γυναικοκατακτητής – Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου/ Ακρόπολη

10/7/2013 : Απέναντι – Πλατεία Αβυσσηνίας

12/7/2013 : Ένα τρελό θηριοτροφείο – Άλσος Πετραλώνων

14/7/2013 : Η Ζαζί στο Μετρό – Κήπος Νομισματικού Μουσείου

18/7/2013 : Φωτογραφία – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου , Νέα Ερυθραία

22/7/2013 : Ζέλινγκ – Κήπος Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου

25/7/2013 : Ένα φονικό καλοκαίρι – Πλατεία Αγίας Ειρήνης

30/7/2013 : Το Τσίρκο – Ταινιοθήκη Λαϊς

 

Όλες οι προβολές ξεκινούν 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τυχόν αλλαγές στην ώρα της προβολής ή παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες : www.aoaff.gr , https://twitter.com/nyxtespremieras & https://www.facebook.com/cinemag.gr .

 

«Ο Γυναικοκατακτητής»
5 Ιουλίου – 21.00 – Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

All time classic κωμωδία με τον Τζέρι Λούις να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και τη χαρά να σκηνοθετήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Εξαιτίας της κοπέλας του που τον παράτησε στα κρύα του λουτρού, ο Χέρμπερτ (Τζερι Λουις) αναζητά μια δουλειά για να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Βρίσκει, λοιπόν, εργασία σε ένα μεγάλο σπίτι, το οποίο κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες! Μέσα σε αυτή την ταινία ο Λουις ξεδιπλώνει όλο του το κωμικό ταπεραμέντο, δικαιώνοντας όλους αυτούς τους επαίνους που έχει λάβει για τη σλαπστικ κωμωδία.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Μια σκέψη για το “Εσείς τι θα κάνετε τα ζεστά βράδια του Ιουλίου; Έχουμε πρόταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *