ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έναρξη καταθέσεων για την Αγορά του 56ου ΦΚΘ

Αγορά Film Market (7-14 Νοεμβρίου 2015)

11ο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS (10-13 Νοεμβρίου 2015)

Agora Works in Progress (12 Νοεμβρίου 2015)

Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τα κινηματογραφικά τους σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Crossroads, Works in Progress και Film Market.

Οι χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και που έχουν δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και ταινίες είναι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.film market2

Αναλυτικά:

ΑΓΟΡΑ FILM MARKET

***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015***

Το Film Market προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΦΚΘ αλλά και ταινίες από τις χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και δεν συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών να βρουν το δρόμο προς άλλα φεστιβάλ και εταιρίες διανομής.

Επίσης, παρουσιάζονται οι προηγούμενες ταινίες των συμμετεχόντων στο Crossroads καθώς και μια επιλογή από ελληνικές ταινίες παραγωγής των δύο τελευταίων ετών. Στόχος της Αγοράς είναι να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες με τους σκηνοθέτες και παραγωγούς για νέες και μελλοντικές συνεργασίες.

Η Αγορά υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Creative Europe.

11Ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015***

Στόχος του CROSSROADS είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητας θα είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς τομέων παραγωγής.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του, το CROSSROADS συμπεριέλαβε κινηματογραφικά σχέδια από σκηνοθέτες όπως οι Γιάννης Οικονομίδης, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Αλέξης Αλεξίου, Άγγελος Φραντζής, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Radu Jude, Zeki Demirkubuz, Amos Gitai, Annemarie Jacir, Florin Serban και Yesim Ustaoglu, μεταξύ άλλων.

Οι ειδικοί επαγγελματίες προσκεκλημένοι είναι παραγωγοί, sales agents, εκπρόσωποι Κινηματογραφικών Ταμείων και Φεστιβάλ, Ινστιτούτων και Οργανισμών απ’ όλον τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή του Crossroads βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο. Το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής του CROSSROADS υποστηρίζεται από την εταιρία Two Thirty Five που προσφέρει υπηρεσίες post-production (εικόνα & ήχο). Επιπλέον, ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει διαπίστευση για το Producers Network του Φεστιβάλ των Καννών 2016. Η κριτική επιτροπή απονέμει επίσης και το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης από το CNC (Centre National du Cinema et de l’ Image Animée) αξίας 7.000 ευρώ. Το Sofia Meetings του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιό του το 2016, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με μια υποτροφία ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρακολουθήσει το Script 2 Film Workshop το οποίο διοργανώνει, ενώ η συμβουλευτική εταιρία Initiative Film (Γαλλία) προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα ελληνικό σχέδιο της επιλογής της.

AGORA IN PROGRESS
AGORA IN PROGRESS

ΑΓΟΡΑ WORKS IN PROGRESS

***ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015***

Το τμήμα Agora Works in Progress της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί προβολές οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς και παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στην 56η διοργάνωση. Με αυτό τον τρόπο, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ταινίες μεγάλου μήκους από την Μεσόγειο, την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σε ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωση τους.

Σημαντική η συνεργασία της Αγοράς με την εταιρεία Graal η οποία προσφέρει το βραβείο συμπαραγωγής με υπηρεσίες post-production στη βραβευμένη ταινία εδώ και πέντε χρόνια.

Ταινίες που έχουν συμμετέχει συμπεριλαμβάνουν τις Μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη (διαγωνιστικό τμήμα – Βερολίνο 2014), Για πάντα της Μαργαρίτας Μαντά (Κάιρο – Αργυρή Πυραμίδα/Βραβείο Σκηνοθεσίας 2015), Next to Her του Asaf Korman, (Quinazaine des realisateurs – Cannes 2014, Αργυρός Αλέξανδρος – Θεσσαλονίκη 2014), Στο σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα (τμήμα Forum – Βερολίνο 2014), My Dog Killer της Mira Fornay (Tiger Award – Ρότερνταμ 2014), September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (διαγωνιστικό τμήμα Κάρλοβι Βάρι 2013), Luton του Μιχάλη Κωνσταντάτου (Σαν Σεμπαστιάν 2013), When I Saw You της Annemarie Jacir (Τορόντο 2012), Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτωρα Λυγίζου (διαγωνιστικό τμήμα Κάρλοβι Βάρι 2012), Wasted Youth του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (διαγωνιστικό τμήμα Ρότερνταμ 2011), Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου (βραβείο Α’ αντρικού ρόλου Σαν Σεμπάστιαν 2011), Man at Sea του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (τμήμα Panorama – Βερολίνο 2011) και Αμνηστία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (τμήμα Φόρουμ – Βερολίνο 2011).

Το Crossroads υποστηρίζεται από τους: Two Thirty Five, CNC, Producer’s Network, Sofia Meetings, MFI Script 2 Film Workshops, Initiative Films και Ateliers du cinéma européen ACE.

Το βραβείο Agora Works in Progress χορηγείται από την εταιρία Graal. S.A.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.filmfestival.gr ή να επικοινωνήσετε στο 210 8706000.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *