ΕΠΙΚΑΙΡΑ

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα διεξαχθεί το 8ο Animfest, όπου θα προβληθούν 167 ταινίες animation μικρού μήκους από τις 7 – 13 Μάρτη.

 

Μεγάλο αφιέρωμα θα γίνει στα γαλλικά κινούμενα σχέδια, αφού το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Επίσης, εκτός από τα γαλλικά , θα υπάρχουν, ελληνικά animation και όχι μόνο ∙ άλλες 33 χώρες θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή.

 

Επιπλέον, θα γίνει αναφορά και στα πολωνικά κινούμενα σχέδια, αφού οι 19 από τις 167 ταινίες θα ανήκουν στην εταιρεία παραγωγής SE-MA-FOR. Το αφιέρωμα στην πολωνική σχολή γίνεται υπό την αιγίδα της Πολωνικής Πρεσβείας της Αθήνας. Το αφιέρωμα στα πολωνικά κινούμενα σχέδια θα ολοκληρωθεί με 4 ταινίες του πολωνικής καταγωγής, Ρώσου δημιουργού Βλαντισλαβ Σταρεβιτς.

 

Ταυτόχρονα, για το Φεστιβάλ θα έρθει στη χώρα μας ο Ρόνυ Όρεν, Ισραηλινός animator, ο οποίος, εκτός από μέλος της κριτικής επιτροπής των ταινιών του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, θα παραδώσει masterclass και workshop.

 

INFO :

 

Το Φεστιβάλ Animation θα αποτελείται από :

  •  84 ταινίες μικρού μήκους (Διαγωνιστικό Τμήμα)
  •  55 σπουδαστικές ταινίες ( Διαγωνιστικό Τμήμα)
  •  24 ελληνικές ταινίες ( Διαγωνιστικό Τμήμα)
  •  64 γαλλικές ταινίες (Αφιέρωμα)
  •  19 πολωνικές ταινίες ( Αφιέρωμα)
  •  9 κεντροευρωπαϊκές (Αφιέρωμα)
  •  4 ταινίες του Στάρεβιτς

 

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος βρίσκεται στην οδό Ιερά Οδός 48, Κεραμικός

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *