Σινεμά

Οι Ρυθμιστές

Ο καλός φίλος Διονύσης είδε τους Ρυθμιστές και μιλάει για την ταινία…

Οι Ρυθμιστές (της ζωής μας) με τον Ματ Ντέϊμον είναι μια από τις ταινίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτός που την ενέταξε στις κατηγορίες «θρίλερ» και «επιστημονικής φαντασίας» τελικά μάλλον το μετάνιωσε για τις επιλογές γιατί ούτε το ένα είναι, ούτε το άλλο.

Θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στις αισθηματικές ταινίες. Σε αυτές που ο άντρας ξεπερνά κάθε εμπόδιο για να κερδίσει την αγαπημένη του. Κάτι τέτοιο είναι αυτή η ταινία, η οποία δείχνει τον διαρκή αγώνα του ανερχόμενου πολιτικού και υποψηφίου Γερουσιαστή Νέας Υόρκης να βάλει στην άκρη το «εγώ» και την πολιτική καριέρα και να δώσει όλη του την προσοχή στο πως θα κερδίσει την άγνωστη γυναίκα και πολλά υποσχόμενη χορογράφο που συνάντησε τυχαία ( ; ) ένα βράδυ σε ένα ξενοδοχείο.

Οι Ρυθμιστές από την άλλη είναι «υπάλληλοι» ενός γραφείου που έχει σχέδια για τον καθένα μας. Και απλά φροντίζουν να μην «βγούμε» εκτός σχεδίου. Η ταινία στο τέλος έχει ένα δείγμα από περιπέτεια με το κυνηγητό στους δρόμους και μέσα από «πόρτες» της Νέας Υόρκης. Αν στοιχεία περιπέτειας υπήρχαν και νωρίτερα μπορεί να κρατούσε κάπως το ενδιαφέρον του θεατή. Θα μπορούσε επίσης να έχει καλύτερη φωτογραφία και πιο εντυπωσιακά πλάνα από το κυνηγητό.

Εξαιρετική η ερμηνεία του τελευταίου Ρυθμιστή που του έχει ανατεθεί να βάλει στο «σωστό δρόμο» τον Ματ Ντέϊμον. Πολύ καλή στο ρόλο της και η Εμιλι Μπλαντ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *