ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νύχτες Πρεμιέρας: Τα βραβεία Μικρού Μήκους μιμούνται τη Δράμα

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ που αποτελούνταν από τους Θάνο Αναστόπουλο, την Αλεξάνδρα Μπουσίου, τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη, την Κατερίνα Φιλιώτου και τη Λήδα Γαλανού απένειμε χθες τα βραβεία ταινιών μικρού μήκους, χωρίς να πρωτοτυπήσει ιδιαίτερα, σε σχέση με το φεστιβάλ Δράμας λίγες μέρες πριν.  Η αλήθεια είναι ότι είναι τεράστιος ο αριθμός των 70 ταινιών μικρού μήκους, ώστε εκεί μέσα πολλές αξιόλογες ταινίες χάνονται, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει κάποια στιγμή ξεχωριστό παράλληλο φεστιβάλ. Ένα άλλο θεματάκι ήταν οι ώρες προβολής που ήταν πολύ νωρίς, ώστε τελικά θεατές να έχουν μόνο φίλους και συγγενείς των μικρομηκάδων. Τελικά, οι ίδιοι πρωταγωνιστές μοιράστηκαν πάλι τα βραβεία, που ήταν τα εξής.

Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: «Red Hulk»

Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: «Στο Κατώφλι»

Τρίτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: «Νικολέτα»

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Τόνια Μισιαλή («Dead End»)

Βραβείο Σεναρίου: Ζήσης Κοκκινίδης & Ίωνας Παπασπύρου («Δεν Είμαι Τώρα Εδώ»)

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Πιατά (πρόεδρος), Μαρία Δρανδάκη, Μαρία Κατσουνάκη, Φοίβο Δεληβοριά και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο απένειμε χθες επίσης και τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών:

Τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών τίμησαν ταινίες που πήραν αναγνώριση την προηγούμενη σεζόν.

Ο ξεχωριστός τιμώμενος της βράβευσης δεν ήταν άλλος από τον ταλαντούχο Γιάννη Παπαδόπουλο, που συγκλόνισε με την ερμηνεία του στο ‘Αγόρι που τρώει το Φαγητό του πουλιού’. Τον Γιάννη είδαμε και χθες στο πάρτι του φεστιβάλ για το Ελληνικό Σινεμά στην Πλατεία Ειρήνης.

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Έκτορας Λυγίζος («Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»)

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας: Γιάννης Παπαδόπουλος («Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»)

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας: Μαρία Γεωργιάδου («Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?»)

Σήμερα, στην τελετή λήξης στο Παλλάς, αναμένονται οι υπόλοιπες βραβεύσεις και φυσικά η προβολή της πολυαναμενόμενης ‘Ζωή της Αντέλ”.

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *