ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε δημοτικό κινηματογράφο στο Αίγιο ο Αλεξάντερ Πέιν

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αίγιο, αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλεξάντερ Πέιν, όπου θα τιμηθεί από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θα παραβρεθεί την Παρασκευή 15 Μαϊου, στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα», και θα παρακολουθήσει με το κοινό την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας του «Νεμπράσκα» (2013) που προτάθηκε για έξι Όσκαρ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης – που ποτέ δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του, δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία την περηφάνια του και τη δυναμική που ασκεί επάνω του η Ελλάδα – έρχεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Alexander payne

Ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι Αμερικανός, ναι Ελληνοαμερικανός αλλά Αμερικανός. Παρόλα αυτά, αυτή η κρίση που επηρεάζει την Ελλάδα νιώθω ότι κινητοποιεί το DNA μου. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς, να φτιάξουν όμορφα πράγματα».

Ο Πέιν, ομογενής τρίτης γενιάς, θα έρθει στην Ελλάδα συνοδευόμενος από την μητέρα του Πέγκυ, η οικογένεια της οποίας κατάγεται από τη Σύρο και τη Λιβαδειά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει τιμηθεί 2 φορές με το βραβείο Όσκαρ για πρωτότυπο και διασκευασμένο σενάριο (2004, 2011), ενώ έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ σκηνοθεσίας, με τελευταία το 2014 για την ταινία «Νεμπράσκα».

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *