ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros γίνεται 7 χρονών

Sail with the anima spirit!

rocks in-my-pockets 2Η αρχοντική Σύρος γιορτάζει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 7.0 με δυνατές πρεμιέρες σε πανελλαδικό επίπεδο. Από τις 2 Οκτωβρίου ως και τις 6 του ίδιου μήνα, όσοι έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολλά αφιερώματα και να παρακολουθήσουν υπαίθριες προβολές στην πλατεία Μιαούλη έξω από το Δημαρχείο.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα, το Διεθνές και το Φοιτητικό, που θα περιλαμβάνουν ταινίες μικρού μήκους αλλά και διεθνείς παραγωγές.

Η ταινία «Boxtrolls», που πρόκειται να προβληθεί πανελληνίως σε παραγωγή της Αμερικάνικης Πρεσβείας, θα έχει την τιμή να ανοίξει το boxtrolls-titleΦεστιβάλ για φέτος. Μάλιστα, επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο Mark Shapiro, ο εκπρόσωπος του στούντιο LAIKA.

Όσοι από εμάς δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε στη Σύρο τον Οκτώβριο, θα μπορέσουμε να πάρουμε μια γεύση της διοργάνωσης αυτής στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη με την παρουσία του Mark Shapiro και πολλών ακόμα δημιουργών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί, αλλά αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περαιτέρω στοιχεία για τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο http://www.animasyros.gr/index.php/GR

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *