ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΤρέιλερΦωτογραφίες

Ένα «Παράξενο Φρούτο» κατά του ρατσισμού

strange fruit 000

Ένα πανέμορφο συγκινητικό animation μικρού μήκους κοινοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και προτρέπει όλους μας να το δούμε:

grafeio europaikou koinovouliou stin elladaΛέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό!
Ένα μοναδικό βίντεο για την προσωπική συνείδηση του καθενός απέναντι στον ρατσισμό.
Το animation παρουσιάζει το πόσο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε φόβο και μίσος για τον άλλον, καθώς και πόσο εύκολα μπορεί να γίνουμε τελικά εμείς οι ίδιοι “ξένοι” αλλά και οι “άλλοι”.

strange fruit 001Πρόκειται για την ταινία Strange Fruit (2013), σε σκηνοθεσία Shimi Asresay και Hili Noy, μουσική Itai Argaman και ηχητικά εφέ Ohad Zrihen.  Ένα τρυφερό επτάλεπτο ταινιάκι από την Ιερουσαλίμ. Περιγράφει την καθημερινή ρουτίνα στις ζωές ενός πατέρα και του γιου του που διακόπτεται όταν συναντούν ένα ξένο αγόρι, διαφορετικού χρώματος. Ο ρατσισμός παρουσιάζεται ως κοινωνική επιδημία που φέρνει σε σύγκρουση την προσωπική μας επίγνωση με τα αρνητικά μηνύματα που μας περνούν η οικογένεια και η γύρω μας κοινωνία. Δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να υιοθετήσουμε φόβο και μίσο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό από εμάς και τον κίνδυνο να μετατραπούμε και εμείς οι ίδιοι σε κάτι ξένο και διαφορετικό.

Δείτε την:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *