ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Assasin’s Creed

2popcorn

Το Μήλο της Εδέμ υπάρχει και αποτελεί το κλειδί για να τον έλεγχο της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Οι Assasins συγκροτούνται στην Ισπανία του 1492 με ένα στόχο, να μην το αφήσουν στα χέρια εκείνων που θα το χρησιμοποιήσουν για να κατευθύνουν το ανθρώπινο μυαλό προς  υπακοή και καταστολή των αντιδράσεων. Οι απόγονοι τους όμως ζουν μέχρι σήμερα με κυριότερο τον απόγονο του Αγκιλάρ, Κάλουμ Λίντς που είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει μετά από τόσα χρόνια στο Μήλο.

assasin's creed

Ο Τζάστιν Κουρζέλ σκηνοθετεί τρεις μεγάλου βεληνεκούς σταρ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Τζέρεμι Άιρονς, στην κινηματογραφική απεικόνιση ενός βιντεοπαιχνιδιού που απαριθμεί εκατομμύρια παίχτες μέχρι σήμερα. Με την ιστορία να διχάζεται σε δύο χρονικές περιόδους το Assasin’s creed προσπαθεί να μυήσει παίχτες και μη στο δικό του σύμπαν. Η Σοφία (Μαριόν Κοτιγιάρ) και ο πατέρας της Ρίκιν (Τζέρεμι Άιρονς) είναι αποφασισμένοι να δώσουν απάντηση στην βία έστω και αν αυτό σημαίνει να στερήσουν στην ανθρώπινη οντότητα το δικαίωμα της επιλογής. Κατασκευάζουν το Animus που τους δίνει την δυνατότητα να μεταβούν στο παρελθόν και να ακολουθήσουν πραγματικά γεγονότα σε εξέλιξη αρκεί να βρουν το κατάλληλο άτομο για να γίνει η σύνδεση. Ο Κάλουμ (Μάικλ Φασμπέντερ) συνδέεται στο μηχάνημα και αναβιώνει το παρελθόν του Αγκιλάρ θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του αλλά ταυτόχρονα πιστεύοντας ότι θα σώσει τον κόσμο.

assassins-creed-movie1Το πρώτο στοίχημα της κινηματογραφικής μεταφοράς πέτυχε. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τους όρους του παιχνιδιού ούτε καν την ύπαρξη του για να καταφέρεις να παρακολουθήσεις την ταινία. Η σεναριακή του δομή είναι πλήρης ώστε να πείσει ότι πρόκειται για μια αυτόνομη ταινία δράσης, ακόμα και αν τελειώνει σε cliffhanger που σε εξαναγκάζει να αναμένεις μια συνέχεια. Αν βέβαια θέλεις να δεις μια συνέχεια.

ASSASSIN'S CREED.

Παρά την λάμψη των μεγάλων –και αγαπημένων- σταρ που επιστρατεύει, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Η εναλλαγή των χρονικών περιόδων προκαλεί σύγχυση και οι σκηνές δράσης χάνουν σε δυναμισμό από τις συνεχείς διακοπές. Εκεί που χαζεύεις την μεσαιωνική Ισπανία πίσω στον ψυχρό χώρο του εργαστηρίου και ξανά πάλι Ισπανία. Τα εντυπωσιακά ακροβατικά που υπόσχεται, όπως το άλμα της πίστης, υπάρχουν αλλά δεν σε κερδίζουν. Τα ηθικά διλλήματα βρίσκονται σε παράθεση κάπου στην άκρη του σεναρίου και μόνο αν είσαι ευαίσθητος προς αυτήν την κατεύθυνση τα ξετρυπώνεις. Τι μένει; Καλές ερμηνείες από ηθοποιούς που μας έχουν καλομάθει να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τουλάχιστον όσον αφορά την δική τους παρουσία να μην απογοητεύουν .

Γιώτα Τσιορβά

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *