ΕΠΙΚΑΙΡΑΣινέ τεχνολογείν

Η Audrey Hepburn και η σοκολάτα

Πολλές φορές οι διαφημιστικές εταιρείες μέχρι και νεκρούς ανασταίνουν για να εντυπωσιάσουν τον καταναλωτή. Ακριβώς αυτό επετεύχθη στο νέο διαφημιστικό της σοκολάτας Galaxy όπου πρωταγωνιστεί….. η Audrey Hepburn. Η εταιρία παραγωγής εφέ Framstore (Zero Dark Thirty, Linkoln, Skyfall)  χάρη σε προηγμένες τεχνικές κατάφερε να παράξει ένα τέλειο εικονικό δίδυμο. Το διαφημιστικό μας μεταφέρει σε μία παραλιακή πόλη της Ιταλίας του 60, δείχνοντας πλάνα της Hepburn τα οποία μοιάζουν εκπληκτικά αληθινά.

Η Framstore ξεκίνησε ψάχνοντας και βρίσκοντας ένα πραγματικό δίδυμο, το πρόσωπο της οποίας σκάναρε (αποτύπωσε ψηφιακά δηλαδή) μέσω του συστήματος FACS (facial action coding system). Το σύστημα αυτό επιτρέπει την εκτός από καταγραφή φωτογραφιών  υψηλής ανάλυσης ή τοπολογίας προσώπου και την εξαγωγή των μυικών κινήσεων στις διάφορες εκφράσεις.  Χρησιμοποιώντας την CG Hepburn αλλά και το πραγματικό δίδυμο έγιναν οι live λήψεις του διαφημιστικού στην ακτή Amalfi της νότιας Ιταλίας.

Δυστυχώς όταν γύρισαν στο στούντιο είδαν ότι τα ψηφιακά μοντέλα είχαν πρόβλημα. Το στούντιο εξηγεί στο site της, ότι οι ψηφιακές καταγραφές φέρνουν πάρα πολύ πιστά αποτελέσματα σε υπαρκτά μοντέλα. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ένα δίδυμο το οποίο αν και της μοιάζει εκπληκτικά είναι στην πραγματικότητα άλλος άνθρωπος.  Για παράδειγμα όταν χαμογελούσε το δίδυμο μοντέλο τα μάτια, το στόμα και γενικά όλη η έκφραση του προσώπου δεν ήταν παρόμοια με αυτό της Hepburn. Το στούντιο αναγκάστηκε να προσαρμόσει το μοντέλο που είχε ήδη, με προσεκτική χειρωνακτική εργασία βασιζόμενη σε παλαιότερες ταινίες της ηθοποιού. Σύμφωνα με την εταιρία το πιο δύσκολο κομμάτι της προσομοίωση ήταν τα “γατίσια” μάτια και το χαρακτηριστικό χαμόγελο της ηθοποιού, κυρίως επειδή ήταν τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά. Τεχνικά χρησιμοποιήθηκε στο rendering  του δέρματος (δημιουργία τελικής εικόνας του δέρματος) ο Arnold renderer, που είναι ένα νέο σύστημα παραγωγής εικόνας για 3D πακέτα το οποίο δεν είχε ξαναδοκιμαστεί σε τόσο μεγάλες παραγωγές.

Αν και το εικονικό ομοίωμα της Hepburn το έχουμε δει και σε παλαιότερες διαφημίσεις της Gap, η Framestore πέτυχε μια πολύ πιο πειστική αναπαράσταση για το νέο διαφημιστικό της σοκολάτας Galaxy.

reference: http://www.theverge.com/2013/2/28/4039144/audrey-hepburn-resurrected-for-galaxy-chocolate-commercial

 

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ξεκίνησε το '80 με τετράχρωμα pixel που έβλεπε στην 14 ιντσών τηλεόραση του και έφτασε στο σήμερα προγραμματίζοντας στερεοσκοπικές 3D παραγωγές full HD για πλανητάρια. Μοναχικός cowboy κάθεται μεταμεσονύκτια, όταν τα πάντα έχουν σωπάσει, μπροστά στο θαμπό φως της οθόνης του και περιπλανιέται ανάμεσα στα μηδενικά και άσους του internet, μάχεται σε ψηφιακούς κόσμους των video games και καλπάζει στο κόσμο των cine effects. Θα προσπαθήσει να σας περιγράψει αυτά που βλέπει απλά και απέριττα, "Talk to me like Ι am a six year old!".

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Audrey Hepburn και η σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *