ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γονυπετής παράκληση του BBC για τα σενάρια Dr Who που διέρρευσαν

“ΒΒC: «PLEASE DO NOT SHARE»!

Ένας μικρός χαμός επικράτησε στον παγκόσμιο ιστό εχθές, ακολουθώντας τον γενικότερο συναγερμό του δικτύου BBC, όταν έγινε γνωστό ότι όχι ένα, αλλά τα πέντε πρώτα επεισόδια του αναμενόμενου νέου κύκλου της δημοφιλούς σειράς Dr. Who ( Series 8 ) διέρρευσαν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Όπως αποκάλυψε πρώτο το the WRAP τα σενάρια αφορούσαν την πρεμιέρα καθώς και τα τέσσερα επόμενα επεισόδια.

H επίσημη ανακοίνωση του BBC ήταν άμεση, επιβεβαιωτική για το γεγονός και ελαφρός αφοπλισμένη, καθώς παρακαλούσε οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του τα σενάρια να μη τα διαμοιράσει και να μην αποκαλύψει spoilers στους φίλους της σειράς.

«Θέλουμε να εκφράσουμε μια παράκληση προς οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του μέρος αυτού του υλικού, είτε περιήλθαν στη γνώση του spoilers συσχετιζόμενα με τη σειρά, να μη τα διαμοιράσει στο ευρύτερο κοινό, ώστε όλοι να μπορέσουν να απολαύσουν τη σειρά όπως πρέπει όταν αυτή θα προβληθεί στον αέρα».

Ενώ τα spoilers είναι πλέον η νέα μόδα, με ορκισμένους online πολέμιους, αλλά και άλλους στους οποίους είναι παντελώς αδιάφορα, αίσθηση προκαλεί η έντονη δημοσιότητα που έδωσε το κανάλι, μέχρι να θεωρηθεί από ορισμένους διαφημιστικό τρικ για την νέα σεζόν. Εξάλλου, πλέον όλοι γνωρίζουν ότι τα σενάρια υπάρχουν διαθέσιμα κάπου στο ίντερνετ και ο απαγορευμένος καρπός μερικές φορές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Παρόλα αυτά, το BBC ομιλητικότατο συνέχισε τις δηλώσεις: «Oι θεατές του Dr.Who είναι το καλύτερο κοινό στον κόσμο και τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια τους και την αφοσίωση τους». Ας μη ξεχνάμε ότι η σειρά Doctor Who ξεκίνησε από το 1963 και έχει κλείσει πλέον πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στις μικρές οθόνες.

To ΒΒC Worldwide τώρα στρέφεται προς τα έσω, μελετώντας θέματα ασφαλείας για τους λόγους της ακούσιας διαρροής των σεναρίων. «Λυπούμαστε ειλικρινά για το συμβάν και ζητούμε συγνώμη από τους φίλους της σειράς. Το BBC όσο και τα συνεργεία και όλοι στην παραγωγή δούλεψαν σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτός ο κύκλος». Πάντως, η δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα έδωσε έναυσμα τόσο σε αντιδραστικούς ‘σποϊλεράδες’ όσο και σε χαβαλετζήδες ‘σπάμερς’ να γεμίσουν με σχόλια ακόμα και την δημοσίευση του άρθρου παράκλησης, γράφοντας αστείες υποτιθέμενες αποκαλύψεις για τον νέο κύκλο.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *