ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Carey Mulligan: Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι άκρως σεξιστική

Στο ενεργητικό της έχει πολλές πολλές πολλές επιτυχίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η γλυκιά Carey Mulligan έχει καβαλήσει το καλάμι.

suffragette-001

Σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρει πως, παρ’ ότι υπάρχουν ενδιαφέροντες ρόλοι για γυναίκες, εντούτοις το υλικό παραμένει πολύ φτωχό. «Υπάρχει έλλειψη όσον αφορά το υλικό για τις γυναίκες. Έλλειψη μεγάλων ιστοριών για τις γυναίκες», είπε με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα ταινία με τίτλο Suffragette, που πραγματεύεται τους αγώνες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα προκειμένου να αποκτήσουν εκλογικά δικαιώματα.

Την ταινία αυτή υπογράφει η Abi Morgan, συγγραφέας των ταινιών Η Σιδηρά Κυρία και Shame, ενώ στους πρώτους ρόλους συναντάμε και την Meryl Streep. Η Carey Mulligan μίλησε για την Streep λέγοντας πως χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει στο Χόλυγουντ με πολύ θετικό τρόπο.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *