ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο σινεμά ο Χριστός Ξανασταυρώνεται

Tα δικαιώματα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, αγόρασε η εταιρεία παραγωγής Grindstone Pictures. Στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει το σπουδαίο μυθιστόρημα από την Ελλάδα σύγχρονο Μεξικό και θα το τιτλοφορήσουν Christ Is Risen.

Η υπόθεση μάς είναι γνωστή αλλά ας την ξαναδούμε: οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης αναλαμβάνουν τους ρόλους για να παίξουν ένα έργο για τα Πάθη του Χριστού, κάτι που γίνεται μία φορά κάθε επτά χρόνια και προσελκύει θεατές από όλη τη χώρα

Σύντομα, όμως ξεπερνούν το στάδιο της ερμηνείας και αρχίζουν να συμπάσχουν με τους ρόλους τους. Ο Μανολιός, ένας από τους «επαναστάτες» του χωριού που δεν έχει πατήσει το πόδι του σε εκκλησία αναλαμβάνει τον ρόλο του Χριστού, καθώς οι ηγέτες της πόλης θεωρούν ότι μπορεί να «σηκώσει» τη δυσκολία του ρόλου. Ο Μανολιός ανακτά την πίστη του και –στο πλαίσιο τραγικών γεγονότων- εμπνέει και τους άλλους πολίτες που αναζητούν την λύτρωση μέσω της επανάστασης. Οι ηγέτες της πόλης δεν τον θεωρούν πια σωτήρα, αλλά καταστροφέα που πρέπει να καταστραφεί…

Υπενθυμίζεται ότι από ξένη εταιρεία παραγωγής έχουν γίνει ταινίες ο Ζορμπάς και Ο Τελευταίος Πειρασμός. Ο Ζορμπάς κατέκτησε 3 Όσκαρ, ενώ ο Τελευταίος Πειρασμός προκάλεσε τις αντιδράσεις ομάδων πιστών και ανάγκασε τον σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε να την προβάλει πριν να είναι έτοιμη καλά-καλά.

Το σενάριο θα γράψουν οι Τζιλ Τζ.Μποτέλο και Βίνσεντ Μπαξάνσκι.

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται έγινε τηλεοπτική σειρά (1975-1976) και ταινία από τον Ζιλ Ντασέν με τους Μελίνα Μερκούρη και Μορίς Ρονέ (1957).

 

 

 

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *