ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Κρίστιαν Μουντζίου στη Νίσυρο

Στη Νίσυρο θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ο ρουμάνος σκηνοθέτης, Κρίστιαν Μουντζίου, καλεσμένος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων και κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops (23 Ιουνίου – 7 Ιουλίου).

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα (2007) και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (2012) στις Κάννες, Κρίστιαν Μουντζίου, είναι από τους σημαντικότερους σύγχρονους Βαλκάνιους και Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Θα μιλήσει για την προσωπική του κινηματογραφική περιπέτεια (4/7). Θα προηγηθεί προβολή των ταινιών του: «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες» και «Πίσω από τους λόφους» (2 και 3/7) ως αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω εμβάθυνση στα καίρια ζητήματα της συγγραφής, ανάπτυξης και προετοιμασίας της παραγωγής.

Το ΜΙΚ έχοντας λάβει αιτήσεις από 130 περίπου σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς απ’ όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, επέλεξε 55 κινηματογραφιστές από 18 χώρες με 28 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, για να συμμετέχουν στα εργαστήριά του, ενώ ενισχύει το εκπαιδευτικό προσωπικό του με καθηγητές, ειδικούς και στελέχη της οπτικοακουστικής αγοράς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2014 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο (23/6-7/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, έναν δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (12-19/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *