ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Ντάνιελ Ντέι Λούις

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, ο διάσημος ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις που φέτος διεκδικεί Όσκαρ για την ερμηνεία του στον Λίνκολν, πέρασε την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης για ξενάγηση «κεκλεισμένων των θυρών» που κράτησε μια ώρα.

Τηλεοπτικές κάμερες, φωτογραφικά φλας και δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον πεζόδρομο του Μουσείου, περιμένοντας τον ηθοποιό.

Για «έναν γοητευτικό και πολύ γλυκό άνθρωπο» έκανε λόγο η αρχαιολόγος του Μουσείου Ίρις Πλαϊτάκη που ξενάγησε τον ηθοποιό και τόνισε: «Έχει ωραίο χαμόγελο, αλλά το πιο ελκυστικό σ΄αυτόν είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά φιλικός και απλός άνθρωπος».

Ο διάσημος ηθοποιός έφθασε στις 13:45 συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, και παρά το γεγονός ότι ήταν «πιεσμένος από τον χρόνο» όπως ο ίδιος εξήγησε, παρέμεινε μια ώρα, κάνοντας σχεδόν τον γύρο του Μουσείου.

Έδειξε πολύ ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στην περίφημη αίθουσα των Αρχαϊκών, στις Καρυάτιδες, καθώς και στην αίθουσα των Παρθενώνειων Γλυπτών, στο ανώτερο επίπεδο του Μουσείου.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις δηλώνει φίλος της Ελλάδας. Την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δήλωσε: «Καιρός να ξανανέβω στην Ακρόπολη, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά».

Συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, δεν αναφέρθηκε «στη σύγχρονη Ελλάδα» .

Μετά την ξενάγηση αναχώρησε για γνωστό εστιατόριο της περιοχής, όπου γευμάτισε.

Ο ηθοποιός έχει έρθει στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία πραγματοποιείται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Η πρεμιέρα θα διεξαχθεί στο θέατρο Παλλάς το βράδυ της Τρίτης.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Ντάνιελ Ντέι Λούις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *