ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιορτάζοντας τα 200στα γενέθλια του Ντίκενς

Με αφορμή τη 200ετή επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου Άγγλου μυθιστοριογράφου Καρόλου Ντίκενς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα διοργανώνουν την προβολή της κλασικής ταινίας «Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», βασιμένη στο ομώνυμο μυθιστότημα του Ντίκενς.

Το «Ντίκενς 2012» είναι ένα πρότζεκτ που διοργανώνεται παγκόσμια. Ινστιτούτα και οργανισμοί από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα , με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στη ζωή και στο έργο του Ντίκενς.

Αν και συγγραφέας της βικτωριανής εποχής, το έργο του Τσάρλς Ντίκενς υπερβαίνει την εποχή του, τη γλώσσα και την κουλτούρα της, παραμένοντας ακόμη και σήμερα ένας συγγραφέας σύγχρονος.

Η ταινία θα προβληθεί στα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012. Το έργο αφηγείται την ιστορία του άκαρδου και άπληστου τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Όμως, μετά από ένα απρόσμενο συμβάν, μεταμορφώνεται σταδιακά σε ευγενικό, καλόκαρδο και φιλεύσπλαχνο άνθρωπο. Η ταινία του Μπράιαν Ντέσμοντ Χερστ (παραγωγής 1951) έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή για το μυθιστόρημα του Κ. Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία, κατάλληλη για μικρούς αλλά και μεγάλους, θα ταξιδέψει μέσω του Δικτύου Μουσείων του ΠΙΟΠ από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο και από τη Θεσσαλία έως τα νησιά του Αιγαίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να τη θυμηθούν και στους νεότερους να την ανακαλύψουν.

Η προβολή θα γίνει στις 11:30 π.μ.

Την ημέρα της προβολής, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Ιδρύματος

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *