ΆποψηΘΕΜΑΤΑ

Editorial: 5 χρόνια Cinεπιβάτες

10850855_10205776450680695_669716714_n

Στα πέντε μας χρόνια θα μπορούσαμε να κοιτάμε πίσω. Στο παρελθόν. Τι κάναμε, τι είδαμε, τι μας άρεσε. Στα πέντε μας χρόνια, όμως, αποφασίζουμε να κοιτάξουμε στο μέλλον.

future-cinemaΚαι συγκεκριμένα 50 χρόνια από τώρα. Πώς θα είναι το σινεμά σε 50 χρόνια; Θα υπάρχει με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα; Θα βλέπουμε τις ταινίες στην οθόνη του κινητού μας; Θα γελάμε πια συλλογικά, θα δακρύζουμε μαζί με άλλους θεατές; Θα είναι οι εικόνες μας ολογράμματα, τρισδιάστατες πραγματικότητες που θα μας περικυκλώνουν; Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε ιστορίες;

Ρωτήσαμε εκπροσώπους του σινεμά, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, Έλληνες και ξένους να μας πουν την άποψη τους. Και συγκεντρώσαμε και τις απόψεις ορισμένων «μεγάλων» του σινεμά για το θέμα.

future-cinema2Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα συμβεί σε 50 χρόνια. Από την απαρχή του κόσμου έχουμε, όμως, την περιέργεια. Δεν είναι γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε τη στιγμή, αλλά γιατί έχουμε ανάγκη να κρατηθούμε από το μέλλον μας.

Εμείς,  όμως, μπορούμε να σας πούμε τι θα συμβεί στους Cinεπιβάτες τώρα, στα πέντε χρόνια της ζωής μας. Άλλωστε, τα 5 χρόνια είναι κρίσιμη ηλικία. Για ένα παιδί είναι η ηλικία που ξέρει ότι σε λίγο θα πάει στο σχολείο. Μια νέα ζωή ξεκινάει έτσι. Για εμάς είναι η στιγμή που θα ανοίξουμε τα φτερά μας, θα ονειρευτούμε περισσότερο, θα προσπαθήσουμε για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.

Ελπίζοντας ότι αυτά που θα ονειρευτούμε, θα τα κάνουμε πραγματικότητα. Όχι σε μισό αιώνα, αλλά σύντομα.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *