ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War)

avengers-infinity0001

3popcorn

Η τελευταία ταινία με ήρωες τους Εκδικητές είναι μια υπερφιλόδοξη δημιουργία που ενώνει σχεδόν όλους τους υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel: μετά από δέκα χρόνια και δεκάδες πρότζεκτ, τα πάντα συνδέονται για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Και σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό σημείο για τη Marvel. Μετά τα γεγονότα του Civil War, οι χωρισμένοι υπερήρωες καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν έναν διαγαλαξιακό εχθρό: τον ισχυρότατο Thanos που αναζητά τα πετράδια της Αιωνιότητας, τα οποία θα του χαρίσουν απόλυτη ισχύ και την ικανότητα να καταστρέψει το σύμπαν. Από τον Iron Man στον Spider Man και από εκεί στους Guardians of the Galaxy και στον Black Panther, οι φαν της Marvel θα βρουν σχεδόν όλους τους αγαπημένους τους υπερήρωες στην ταινία.

avengers-infinity0002

Εκεί που η Marvel υπερτερεί έναντι της DC είναι στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Εδώ δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που χρειάζεται να κάνει: οι χαρακτήρες είναι ήδη γνωστοί, το χτίσιμό τους έχει γίνει σε προηγούμενες ταινίες και το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι ο συνδυασμός τους. Έτσι, το Infinity War μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην περιπέτεια, με ορισμένες δόσεις χιούμορ -λιγότερο όμως από ό,τι σε άλλες ταινίες Marvel.

Οι σκηνοθέτες Άντονι και Τζο Ρούσο (Captain America: Civil War) χωρίζουν τους υπερήρωες σε «ομάδες» προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα το υλικό τους, ακολουθώντας μια δομή που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη δομή των κόμικ. Είναι ξεκάθαρη στην εξέλιξή της και αυτό βοηθάει πολύ σε μία ταινία σύνθετη, όπως το Infinity War. Παράλληλα, βοηθά στο να μην γίνεται αισθητή η μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

avengers-infinity-war-0003

Βέβαια, στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από τόσες άλλες ταινίες Marvel. Εντυπωσιακές σκηνές μάχης και εφέ, λίγο χιούμορ και εν μέρει έλλειψη φαντασίας.

Εκεί που τα καταφέρνει καλά είναι σε δύο σημεία: στον κακό της ιστορίας, τον Thanos και στο τελευταίο μέρος της. Ο πρώτος μπορεί να μην πείθει με τη δικαιολογία που προσφέρει, αλλά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκοτεινή φιγούρα και ο Τζος Μπρόλιν ερμηνεύει τον ρόλο του συγκρατημένα, όπως θα ήλπιζες να συμβεί, ενώ το φινάλε της ταινίας είναι όλα όσα θα περίμενε κανείς: εντυπωσιακό, θλιβερό, συναρπαστικό. Σε προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο για το επόμενο στάδιο στη ζωή της Marvel και κυρίως για τους επόμενους Avengers.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *