ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο Νίκος είναι ένας 50χρονος σκηνοθέτης που ζει στην Αθήνα με την σύζυγο και τα παιδιά του αλλά διδάσκει σκηνοθεσία στην Θεσσαλονίκη. Όταν έρθει η ώρα για να ορκιστεί σε πιο υψηλόβαθμη θέση στο Πανεπιστήμιο, θα πάρει μαζί τον πατέρα του σε ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να του δείξει την πραγματικότητα του, τι έχει καταφέρει αλλά και για να περάσουν χρόνο μαζί. Θα προσπαθήσει να καταλάβει ο ένας τον άλλον, θα μιλήσουν για την οικογένεια και την μητέρα τους, θα αλληλεπιδράσουν με τους νέους σπουδαστές, μέχρι την τελική αναμέτρηση του σκηνοθέτη με την πραγματικότητα.

Μία απλή ελληνική ταινία από τον σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου, που το 1993 είχε κάνει εκείνη την έκπληξη τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, και που μέσα στην απλότητα της καταφέρνει να χτυπήσει φλέβα συγκίνησης και ανθρωπιάς. Οι αναμνήσεις, η σχέση πατέρα και υιού, η συνειδητοποίηση της αγάπης που τελικά έρχεται αργά αλλά και η αγάπη για το σινεμά. Οι σκηνές της διδασκαλίας του μαθήματος σκηνοθεσίας πραγματικά είναι υπέροχες και πολύ ζωντανές χάρις στην δύναμη των ηθοποιών που ο Χούρσογλου καθοδηγεί με τρόπο που αποδίδει αλλά και στην φωτογραφία της ταινίας.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης είναι καλός στον ρόλο του, βοηθάει και αυτή η μόνιμη θλίψη που έχει στα μάτια του αλλά είναι ο Βασίλης Κολοβός που κλέβει την παράσταση στον ρόλο του πατέρα και που αγκαλιάζει το κωμικό, το δραματικό, το αστείο και στο τέλος το συγκινητικό χαρακτήρα που ερμηνεύει. Σε έναν μικρό ρόλο και η Ελένη Γερασιμίδου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ είναι μία έντιμη ταινία, απλή όσο και όμορφη, αστεία, συγκινητική, που χωρίς να πασχίζει ιδιαίτερα, παραδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχαμε καιρό να δούμε μία απλή Ελληνική ιστορία που να μην εμπλέκει θέματα εμφυλίου, να μην είναι εποχής δεκαετίας 50, να μην εμπλέκει κακοποίηση αλλά να μας διηγείται μία σχέση πατέρα και υιού. Απλά, όμορφα, συγκινητικά και το σινεμά για παρανομαστή. Το λες και ΕΞΕΛΙΞΗ πραγματικά.

Η ταινία κυκλοφορεί 16 Νοεμβρίου από την Soul Productions

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *