ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Ελλάδα στα 26α Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τρεις ελληνικές ταινίες διεκδικούν κάποιο από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η τελετή απονομής των οποίων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι ελληνικές συμμετοχές είναι οι εξής : «Η Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου, «Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και η συμπαραγωγή Κύπρου- Ελλάδας «Οικόπεδο 12» του Κυριάκου Τοφαρίδη.

 

Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 32 ταινίες από 46 χώρες, οι οποίες καλύπτουν αρκετά θέματα και είδη. Τα μέλη της Ακαδημίας, που ανέρχονται στα 2900, θα έχουν να ψηφίσουν από κωμωδίες και οικογενειακές ιστορίες έως πολιτικά και ιστορικά δράματα, καθώς και θρίλερ και θεατρικές μεταφορές στο κινηματογραφικό πανί.

 

Οι τελικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης στην Ισπανία.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *