ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Ένα προφίλ για δύο (Mr. Stein goes online)

1popcorn

Ο Πιέρ είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος προσλαμβάνει τον νεαρό Άλεξ για να τον μυήσει στα μυστικά του Διαδικτύου. Αν και δεν το γνωρίζει, ο Άλεξ είναι ο σύντροφος της εγγονής του, ένας φτωχός συγγραφέας που δυσκολεύεται να πιάσει την καλή.

Και σαν να μην έφτανε η συμπάθεια του παππού προς τον πρώην της εγγονής,  η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο χήρος Πιέρ φτιάχνει ένα προφίλ σε ιστοσελίδα ερωτικών γνωριμιών και αρχίζει να συνομιλεί με μια νεότατη κοπέλα, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του Άλεξ.

mr-stein-goes-online

Γαλλική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία Στεφάν Ρομπελίν με πρωταγωνιστή τον Πιέρ Ρισάρ, ο οποίος δεν μπορεί, όμως, να σώσει αυτή την αδιάφορη κωμωδία που συχνά αποδεικνύεται σχεδόν προσβλητική για τις γυναίκες. Οι δύο άνδρες χαρακτήρες επιδίδονται σε σειρά ψεμάτων προς τις γυναίκες της ζωής τους, οι οποίες παρουσιάζονται είτε ως αδιάφορες, είτε ως υστερικές, είτε ως χαζές.

Οι καλές στιγμές είναι περιορισμένες, το σενάριο πολυφορεμένο και δύσκολα θα καταφέρει η ταινία να προσελκύσει το ελληνικό κοινό σε μία περίοδο που το box-office «υποφέρει».

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *