ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκινά το πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Αμπερντίν

aberdeen film festival 000Η Σκοτία αποκτά το δικό της κινηματογραφικό φεστιβάλ. Το πρώτο Aberdeen Film Festival θα διαρκέσει από 4 έως 12 Οκτωβρίου, στο βορινό λιμάνι της χώρας, την πόλη που ονομάζεται αλλιώς και «silver city» και φιλοξενεί αρκετούς Έλληνες φοιτητές.

6 bullets to hellΤο φεστιβάλ θα ανοίξει το μουσικό ντοκιματέρ «Α Curiοus Life» του Dunstan Bruce, ενώ στην τελετή λήξης του κλείνει με το βρετανικό σπαγγέτι γουέστερν «6 Bullets to Hell» των Tanner Beard και Russell Quinn Cummings. Το υπόλοιπο πρόγραμμα φιλοξενεί ταινίες από ΗΠΑ, Βραζιλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Κορέα και Καναδά. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «The Bridge Rising» του Robbie Fraser, το «The Redwood Massacre» του David Ryan Keith, το «Scopia» του Christopher Butler, «the Raven on the Jetty» του Erik Knudsen, «the Way he Looks» του Daniel Ribeiro και το γυρισμένο στο Αμπερντίν, βρετανικό-ιρανικής συμπαραγωγής «Here Iran», του Hassan Nazer.

raven on the jettyTo πρόγραμμα περιλαμβάνει και διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους και φέτος θα φιλοξενήσει ξεχωριστό αφιέρωμα στις ιαπωνικές ταινίες μικρού μήκους. Φέτος, έχει επίσης το special event «Alien Lullabyes».  Τέλος, συμμετάσχει στο 48 Hour Film Challenge, όπου καλλιτέχνες θα πρέπει να παράγουν ταινίες εντός δυο ημερών, οι οποίες θα προβάλλονται στο φεστιβάλ.

scopiaΌπως δήλωσε ο εμπνευστής του φεστιβάλ Peter Watt, το φεστιβάλ αισιοδοξεί να βάλει την πόλη στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη, να γίνεται κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο, να αναδείξει στον υπόλοιπο κόσμο ταινίες που γίνονται στη Σκοτία, αλλά και να προσφέρει στο σινεφίλ τοπικό κοινό ταινίες που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχε τη δυνατότητα να έβλεπε ποτέ στο Αμπερντίν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *