Αφιερώματα

Πινακοθήκη τεράτων: οι χαρακτήρες του Frankenweenie

Ποιος είναι ποιος στο σύμπαν του «Frankenweenie»

Βίκτωρ

Ο Βίκτωρ Φρανκεστάιν είναι ένα έξυπνο και εφευρετικό δεκάχρονο αγόρι που εμπνέεται από την επιστήμη. Ζει με τους γονείς του και τον σκύλο του Σπίθα σε μια κωμόπολη, γυρίζει τις δικές του ταινίες και επιδίδεται σε δικές του εφευρέσεις στη σοφίτα του σπιτιού του. Όταν ο σκύλος του σκοτώνεται σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το αγόρι επιστρατεύει την επιστήμη για να τον φέρει πίσω στη ζωή.

Σπίθας

Ο Σπίθας είναι ένα πιστό και παιχνιδιάρικο μπουλ τεριέ, που διαθέτει περιέργεια αντίστοιχη με αυτήν του αφεντικού του, αφού ήρθε για να ανατρέψει τον μύθο που λέει ότι η περιέργεια σκότωσε (μόνο) τη γάτα. Του αρέσει να κυνηγάει μπάλες και να πρωταγωνιστεί στις ταινίες του Βίκτωρ. Μπορεί να τρέχει και να κουνάει την ουρά του μέχρι τελικής, κυριολεκτικά, πτώσεως.

Ο κος και η κα Φρανκεστάιν

Ο κος Φρανκεστάιν εργάζεται ως ταξιδιωτικός πράκτορας. Είναι φιλικός, κοινωνικός και ιδιαιτέρως πρόθυμος να μοιραστεί κάτι από την πατρική του σοφία. Είναι περήφανος για τα επιτεύγματα του γιού του, αλλά τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο μοναδικός φίλος του παιδιού του είναι ένας σκύλος. Θα προτιμούσε ο Βίκτωρ να ήταν πιο κοινωνικός και τον ενθαρρύνει να λάβει μέρος σε διάφορες αθλητικές ομάδες.

Η κα Φρανκεστάιν είναι μια γλυκιά και υποστηρικτική μητέρα που εμψυχώνει τον γιό της να συνεχίσει τα επιστημονικά του πειράματα, παρόλο που οι οικιακές συσκευές καταλήγουν στο εργαστήριο που έχει στήσει ο μικρός στη σοφίτα. Της αρέσει το διάβασμα και οι ταινίες.

Ο δήμαρχος Μπεργκερμάιστερ

Ο κος Μπέργκερμάιστερ είναι γείτονας του Βίκτωρ, αλλά και ο δήμαρχος της κωμόπολης. Είναι στριμμένος, γκρινιάρης και υπερβολικά ανήσυχος για τον κήπο του. Απειλείται από την ύπαρξη του Σπίθα και οποιουδήποτε άλλου διαταράσσει τις τέλειες τουλίπες του. Ζει με την ανιψιά του την Έλσα την οποία καταπιέζει.

Έντγκαρ

Ο Έντγκαρ είναι απροσάρμοστος και απεγνωσμένος για να εξασφαλίσει τη συνεργασία  του Βίκτωρ σε ένα σχολικό διαγωνισμό με εφευρέσεις. Προσπαθεί μάταια να τα καταφέρει και τελικά αναστατώνει τους πάντες, αφού ανοίγει το στόμα του εκεί που δεν χρειάζεται.

Έλσα

Η Έλσα είναι συναισθηματική, μα πάνω από όλα μελαγχολική. Η μόνη της παρηγοριά είναι το αγαπημένο της σκυλάκι, η Περσεφόνη.

Περσεφόνη

Η Περσεφόνη είναι ένα καλοζωισμένο κανίς με μια εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπή τούφα. Φλερτάρει με τον Σπίθα μα πάνω από όλα αγαπάει την αφεντικίνα της, την Έλσα.

Κος Ρισκρούσκι

Ο Κος Ρισκρούσκι είναι ο καινούριος καθηγητής φυσικής στο σχολείο. Διαθέτει μια βαριά προφορά ανατολικής Ευρώπης και έναν μοναδικό τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις του. Συνδέεται με τους μαθητές του, αλλά οι γονείς τον έχουν παρεξηγήσει. Ως μέντορας του Βίκτωρ, του μαθαίνει ότι η επιστήμη κάνει καλό αλλά και κακό και του επισημαίνει ότι κάθε σωστός επιστήμονας πρέπει να βάζει την ψυχή του στα πειράματα, αλλιώς οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες.

Νάσορ

Ο Νάσορ είναι πολύ έξυπνος, σοβαρός και έχει έντονο χαρακτήρα. Έχει μια σκοτεινή άποψη για τη ζωή και ενώ είναι επιφυλακτικός με τις φήμες που ακούγονται για το επιστημονικό πείραμα του Βίκτωρ, τελικά παρασύρεται και κάνει τα πάντα για να μάθει το μυστικό του.

Αλλόκοτο Κορίτσι

Το Αλλόκοτο Κορίτσι δεν ταιριάζει καθόλου με τα άλλα παιδιά, κυρίως εξαιτίας του επίμονου βλέμματος και της μονότονης φωνής της. Η μόνη της συντροφιά είναι μια άσπρη, φουντωτή γάτα, ο κος Μουστάκιας, που έχει το ίδιο έντονο βλέμμα με την αφεντικίνα του.

Τοσιάκι

Ο Τοσιάκι είναι πολύ ανταγωνιστικός και τίποτα δεν τον σταματά, από τη στιγμή που  αποφασίζει να νικήσει το πρώτο βραβείο στον σχολικό διαγωνισμό. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κλέψει τις ιδέες του Βίκτωρ.

Μπομπ

Ο Μπομπ είναι υποχωρητικός και υποτακτικός, κυρίως στα υποχθόνια σχέδια του Τοσιάκι. Όταν όμως θα τα βρει σκούρα, θα ζητήσει την πολύτιμη βοήθεια του Βίκτωρ.

Η μητέρα του Μπομπ

Είναι μια πλαδαρή νοικοκυρά με κρίσεις πανικού και υστερίας, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν. Έχει μια απλοϊκή και στερεοτυπική άποψη για τη ζωή, που δεν ντρέπεται να την μοιραστεί με τους άλλους. Έχει αδυναμία στον γιο της και πιστεύει ότι ενεργεί προς όφελος του.

Τα τέρατα

Χελώνα Τέρας

Όταν ο Τοσιάκι ανακαλύπτει το μυστικό του Βίκτωρ που δεν είναι άλλο από την ανάσταση θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό. Αλλά όταν ξεθάβει τη νεκρή χελώνα του, τη Shelley και κάνει το πείραμα, η κατάσταση ξεφεύγει. Η αναστημένη χελώνα αποκτά εξωπραγματικές διαστάσεις και καταλήγει σε μια γιγαντιαία πράσινη Gamera, όπως αυτές που εμφανίζονται στις γιαπωνέζικες ταινίες τρόμου του ‘50.

Χάμστερ Μούμια

Ο Νάσορ πείθεται ότι μπορεί να φέρει πίσω στη ζωή το πεθαμένο του χάμστερ και καταλήγει να αναβιώνει ένα φασκιωμένο σαν μούμια μικρό τέρας.

Λυκαρουραίος

Πρόκειται για έναν πατικωμένο αρουραίο που επανέρχεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες του Έντγκαρ. Στη νέα του εκδοχή, κυκλοφορεί στα δυο του πόδια, έχει γαμψά νύχια και απειλεί τον τρομοκρατημένο Έντγκαρ.

Θαλάσσια Πλάσματα

Τα Θαλάσσια Πλάσματα είναι το αποτέλεσμα μιας κακοτοπιάς. Είναι δαιμόνια, ασταμάτητα και παμπόνηρα.

Γάτος Βαμπίρ

Το πείραμα του Αλλόκοτου Κοριτσιού με τον ηλεκτρισμό για τον σχολικό επιστημονικό διαγωνισμό πάει στραβά όταν κατά λάθος μεταμορφώνει την πολυαγαπημένη της γάτα, τον κο Μουστάκια, σε Γάτο Βαμπίρ. Οπλισμένος με τεράστια φτερά νυχτερίδας, ο πάλαι ποτέ ήρεμος και γλυκός κος Μουστάκιας πετάει απειλητικά στον νυχτερινό ουρανό της ανυποψίαστης πόλης της Νέας Ολλανδίας.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *