ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές θέλει να προσελκύσει η Ελλάδα

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη διαφήμιση της Ελλάδας μέσω πρόσφατων κινηματογραφικών παραγωγών που γυρίστηκαν στη χώρα μας (όπως το Πριν τα Μεσάνυχτα και το Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου). Η κυβέρνηση προσδοκά στην προσέλκυση και άλλων παραγωγών ξένων ταινιών και θέλει να κάνει ελκυστική τη χώρα μας στους ξένους παραγωγούς.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Πέτρο Μάρκαρη και Γρηγόρη Καραντινάκη, αντίστοιχα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλη Κατσούφη και τον πρόεδρο της Ένωσης Παραγωγών Ανδρέα Τσιλιφώνη.

Στη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ελκυστική στην προσέγγιση παραγωγών απ’ όλο τον κόσμο, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη για τη χώρα, από μια τέτοια εξέλιξη.

«Είναι τεράστια σημασία για τη χώρα μας να φέρουμε μεγάλους παραγωγούς, που θα γυρίσουν ταινίες με θέματα από την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα» είπε σημειώνοντας ότι ο κινηματογράφος μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο εξαγωγής πολιτισμού και να δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση της χώρας. «Μία καλή ταινία προσελκύει τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά τα τοπία στα οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων του Κινηματογράφου εξέθεσαν τις απόψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων και συγκρότηση ομάδας εργασίας, με κεντρική κατεύθυνση την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων.

Οδοιπορικό στη Μεσσηνία με αφορμή το Πριν τα Μεσάνυχτα
Σινετουρισμός

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *