Ελληνικό ΣινεμάΦεστιβάλ

To ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στη Σεβίλλη

Σεβίλλη: Η πρώτη στάση ενός μεγάλου ταξιδιού;

Το ελληνικό σινεμά έχει και πάλι την τιμητική του καθώς το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης αφιερώνει φέτος ένα ολόκληρο τμήμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 11 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Ανάμεσα τους είναι οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, το «Τρείς Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη, ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου καθώς και οι μκρού μήκους ταινίες  τα «Αγνά Νιάτα» του Έκτορα Λυγίζου, «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη και «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Η ελληνική συμμετοχή όμως δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του αφιερώματος  καθώς, στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συναντάμε μεταξύ άλλων το «Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου», ενώ στο Πανόραμα των ταινιών μικρού μήκους θα προβληθεί το «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη.

Το 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, με την καινοφανή για τα δεδομένα συμμετοχή 77 ελληνικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους απέδειξε πως η κρίση, όχι μόνο δεν βάζει φρένο στο ελληνικό σινεμά, αλλά αντίθετα το κάνει να ανθίζει με πολλαπλασιαζόμενο δημιουργικό οίστρο.

Η παρουσία του ελληνικού κινηματογράφου στη Σεβίλλη, αποτελεί περισσότερο απ΄ όλα ένα εισιτήριο για το πολυπόθητο άνοιγμα του ελληνικού κινηματογράφου στην παγκόσμια κινηματογραφία. Ελπίζουμε η Σεβίλλη να είναι η πρώτη στάση ενός μεγάλου ταξιδιού.

Matilda

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *