Ελληνικό Σινεμά

Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο 48ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, φιλοξενεί και φέτος ταινίες ελληνικής παραγωγής, αποδεικνύοντας ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του συγχρόνου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Φέτος, στην 48η διοργάνωση του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, θα  συμμετέχουν πάνω από 180 νέες ταινίες μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο εκ των οποίων οι τέσσερις από την Ελλάδα.

 Στην κατηγορία Another view, όπου παρουσιάζονται ταινίες με ασυνήθιστη καλλιτεχνική προσέγγιση, θα προβληθεί η ταινία Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη σε σενάριο  και παραγωγή του ιδίου. Η ταινία, που συμμετέχει και στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ του Εδιμβούργου της Σαγκάης και εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  σαν ολοκληρωμένη, αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας η οποία  βγαίνει από ένα μαιευτήριο  με ένα μωρό που δεν είναι δικό της,  για το οποίο όμως θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να το προστατέψει.

Στην κατηγορία Imagina, που περιλαμβάνει ταινίες με ασυνήθιστη προσέγγιση στην αφήγηση και στο στυλ, καθώς και στην κινηματογραφική γλώσσα, θα προβληθεί το η μικρού μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη Τhe Capsule σε σενάριο της ίδιας και της Πολωνικής καταγωγής καλλιτέχνιδας Αλεξάνδρας Βαλιζέφσκα. Η ιστορία, ένα ελληνικό γοτθικό μυστήριο, αφορά επτά νέες γυναίκες και εκτυλίσσεται σε ένα να αρχοντικό χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο των Κυκλάδων. Είναι μία σειρά μαθημάτων σχετικά με την πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη και την απώλεια. Ένας μελαγχολικός, αναπόφευκτος κύκλος στα πρόθυρα της γυναικείας φύσης στο άπειρο. Η παραγωγή είναι της Haos Film, του και του Ιδρύματος  ΔΕΣΤΕ.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, η οποία  είχε αποσπάσει πέρυσι το πρώτο βραβείο  στο τμήμα Works in Progress στο παρόν φεστιβάλ, περιλαμβάνεται στην κατηγορία των δέκα ευρωπαϊκών ταινιών που επέλεξαν οι κριτικοί του περιοδικού Variety. Η ταινία σε  παραγωγή των  Γιώργου Καρναβά, Guanaco και σε συμπαραγωγή ΕΡΤ ΑΕ, Stefi Α.Ε., 2/35 και Barranov studios αποτελεί ένα σχόλιο της τρέχουσας κατάστασης της χώρας, με πρωταγωνιστή έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο οποίος αισθανόμενος  ότι η καριέρα του βρίσκεται σε κάμψη, επινοεί την απαγωγή του και τρυπώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολυτελείας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο διαγωνιστικό τμήμα, ανάμεσα σε άλλες δεκατρείς ταινίες, συμμετέχει και το September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, μία διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας – Γερμανίας σε παραγωγή ZDF, ARTE και ΕΡΤ, Twenty Twenty Vision του Θ. Καραθάνου,  P.P Productions της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και  την υποστήριξη του προγράμματος Media. Η ταινία, αφηγείται τη ζωή της τριαντάχρονης Άννας, μιας ανεξάρτητης γυναίκας που ζει στο διαμέρισμα της με μοναδική συντροφιά το σκύλο της. Όταν ο  σκύλος πεθάνει, θα τον θάψει στον κήπο του γειτονικού σπιτιού και  θα γνωρίσει τη μητέρα της οικογένειας, αναπτύσσοντας μια ιδιόμορφη σχέση. Η ταινία με συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου  Κινηματογράφου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *