ΘΕΜΑΤΑ

Προετοιμαστείτε για το Hobbit 2

Είπαμε ότι ο Τζάκσον ξεκινώντας με ένα μικρό παιδικό βιβλίο αποφασισμένος να κάνει τριλογία θα βάλει κι άλλες σάλτσες -όχι όμως του κεφαλιού του! Ο ίδιος και το συνεργείο του μελετούσαν καιρό πως μπορούν να συνδέσουν τη ροή της αφήγησης με στοιχεία από άλλα βιβλία του Τόλκιν, όσο και με γνωστούς χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Για να μη πάτε την Πέμπτη απροετοίμαστοι συγκεντρώσαμε για εσάς τα σημαντικά που πρέπει να ξέρετε. Πριν ξεκινήσουμε όμως, να θυμίσουμε ότι μιας που το βιβλίο λέγεται ‘Χόμπιτ’ ότι και να γίνει να μη ξεχνάτε ότι κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο χαροπός κυρ χόμπιτλας, Μπίλμο Μπάγκινς.

Στο Χόμπιτ 2 αφηγηματικά περιμένουμε να δούμε το χαρακτήρα του Βάρδου-Τοξότη (Λουκ Έβανς) από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες του βιβλίου. Παρόλα αυτά,  θα ξαναμπεί στην αφήγηση ο παλιός γνώριμος Λέγκολας (Ορλάντο Μπλούμ), η ξωτικούλα Ταούριελ (Ευάντζελιν Λιλι, πρωταγωνίστρια του Lost Oι Αγνοούμενοι) που δεν αναφέρεται στο βιβλίο , ενώ όλοι αναμένουν με ανυπομονησία τον Νεκρομάντη – Δράκο Σμαγκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) που επίσης ξεφεύγει από το βιβλίο.

Στην πρώτη ταινία είδαμε τη Γκαλάντριελ, χαρακτήρας που δεν εμφανίζεται στο βιβλίο το Χόμπιτ. Βλέποντας την πρώτη ταινία Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι καταλάβαμε γρήγορα τον ρόλο της: η βασίλισσα των ξωτικών συμμετέχει στο Λευκό Συμβούλιο μαζί με τον Έλροντ, τον Σάρουμαν (που ακόμα δεν έχει περάσει στη σκοτεινή πλευρά) και τον Γκάνταλφ και συμμερίζεται τους φόβους του τελευταίου για τη σκοτεινιά που διακρίνει να απλώνεται στη Μέση Γη. Το Συμβούλιο λαμβάνει την απόφαση να διώξει από το Ντολ Γκούλντουρ τον Νεκρομάντη. Ο οποίος Νεκρομάντης, επίσης δεν υπάρχει στο βιβλίο. Και για τους μυημένους στον Τόλκιν αποτελεί τον Σάουρον πριν ανακτήσει πλήρως τη δύναμή του.

Ο  Φρόντο πάλι βοηθάει να προχωρήσει η αφήγηση και αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Χόμπιτ και το πρώτο μέρος της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού.

Ο Λέγκολας εμφανίζεται και αυτός στο Χόμπιτ -στο δεύτερο μέρος. Αν λάβουμε, επίσης, υπόψη ότι είναι γιος του Βασιλιά των ξωτικών του δάσους, τότε μάλλον θα τον δούμε στη Μάχη των Πέντε Στρατών.

Στο Χόμπιτ βλέπουμε τον Θράιν τον ΙΙ, τον πατέρα του Θόριν. Ο Τζάκσον διηγείται την ιστορία του πατέρα και του παππού του Θόριν, πώς ο δεύτερος έγινε άπληστος από τον θησαυρό που είχε συγκεντρώσει το βασίλειό του, την έξωσή τους από τον Σμάουγκ τον δράκο, και τη μάχη με τα Ορκ.

Τι θα συμβεί στην Ερημιά του Νοσφιστή (που ξεκινά την Πέμπτη): θα δούμε την παρέα να φτάνει στο σπίτι του Μπέορν, ενός ξυλοκόπου που έχει τη μαγική δυνατότητα να μεταμορφώνεται σε αρκούδα. Ο Γκάνταλφ φεύγει από την παρέα (πιθανότατα θα δούμε άλλο ένα Λευκό Συμβούλιο -ίσως και μια μάχη μεταξύ Γκάνταλφ και Νεκρομάντη). Οι νάνοι και ο Μπίλμπο μπαίνουν στο Δάσος του Μίρκγουντ, όπου τους επιτίθενται αράχνες. Στη συνέχεια, τους συλαμβάνουν ξωτικά (της φυλής του Λέγκολας) και συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι το Έρεμπορ. Εκεί θα συναντήσουν τον Νοσφιστή και θα ακολουθήσει η έξοδος του δράκου από το βουνό στο Έρεμπορ και η εξόντωσή του.

Στην τρίτη ταινία, Εκεί και Πάλι Πίσω, ο Τζάκσον άφησε να δούμε την επική μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς και την επιστροφή του Μπίλμπο στο Χόμπιτον. Σίγουρα πάντως θα προσθέσει κι άλλες εκπλήξεις!

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η Ταούριελ; και Γιατί θα αργήσει να βγει το Hobbit 3; και
Όσοι δεν χορτάσετε: Εκεί και Πάλι Πίσω  και  Το Αφιέρωμα μας στους Νάνους και Τη Μέση Γη και Χόμπιτ σε Αριθμούς και  Τι είναι τα 48 Καρέ του Πίτερ Τζάκσον.

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *