ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Η Γκαλ Γκαντότ ως Κλεοπάτρα στη νέα ταινία της Paramount

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει γνωστό πως η Ισραηλινή ηθοποιός, Γκαλ Γκαντότ, θα ενσαρκώσει την βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να παίρνει σάρκα και οστά η βασίλισσα της Αιγύπτου στον κινηματογράφο, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ να έχει την πρωτιά. Η νέα ταινία που ετοιμάζει η Paramount θα έχει σκηνοθέτη την Πάτι Τζένκινς και σεναριογράφο την Λέτα Καλογρίδη.

Η Γκαντότ έκανε γνωστή την είδηση μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου έγραψε : «Όπως ίσως θα έχετε ακούσει μέχρι τώρα, θα συνεργαστώ με την Πάτι Τζένκινς και τη Λεάτα Καλογρίδη για να φέρουμε την ιστορία της Κλεοπάτρας, Βασίλισσας της Αιγύπτου, στη μεγάλη οθόνη, όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ. Θα αφηγηθούμε για πρώτη φορά την ιστορία της μέσα από το πρίσμα γυναικείου βλέμματος, τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένες που κάνουμε αυτήν την ανακοίνωση της Διεθνή Ημέρα του Κοριτσιού. Ελπίζουμε ότι γυναίκες και κορίτσια ανά την υφήλιο που ονειρεύονται να αφηγηθούν ιστορίες να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα ονειρά τους και να πετύχουν να ακουστεί η φωνή τους, για χάρη και άλλων γυναικών».

Ωστόσο, έχουν προκύψει αντιδράσεις σχετικά με την επιλογή της ηθοποιού στον ρόλο της Κλεοπάτρας, μιας και οι περισσότεροι πιστεύουν πως η βασίλισσα ήταν έγχρωμη και όχι λευκή. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με ιστορικούς, η Κλεοπάτρα δεν ήταν Αιγύπτια αλλά Ελληνίδα. Ειδικότερα, ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την νέα ταινία της Τζενκινς, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι περίεργη. Εμείς, όμως, θα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *