ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΤρέιλερ

«Η Σφαγή του Peterloo» από τον Mike Leigh

Peterloo-movie

Οι ταινίες του σκηνοθέτη Mike Leigh, “Topsy-Turvy” και “Mr. Turner”, έχουν αγαπηθεί τόσο από κοινό όσο και κριτικούς, γεγονός που δικαιολογεί και τις πολλαπλές υποψηφιότητές του για Όσκαρ.

Τέσσερα χρόνια μετά την ταινία “Mr. Turner”, η οποία είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο σκηνοθέτης επιστρέφει με νέα ταινία, αυτή την φορά με ιστορικό περιεχόμενο.

Ο τίτλος αυτής, “Peterloo”. Πρόκειται για μια ιστορική, δραματική ταινία γύρω από την Σφαγή του Πητερλού, το με πρωταγωνιστές τους Rory Kinnear, Maxine Peake, και Neil Bell.

Η Σφαγή του Πητερλoύ έλαβε χώρα το 1819 και αποτελεί ένα από τα πιο αιματηρά γεγονότα στην βρετανική ιστορία. Στη διάρκειά του ένα τάγμα ιππικού επιτέθηκε σε ένα πλήθος 80.000 ατόμων που διαδήλωναν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Μάντσεστερ.

Ενώ ο σκηνοθέτης Leigh είναι γνωστός για τους αρκετά «προσωπικούς» και σύγχρονους χαρακτήρες (όπως βλέπουμε και στις ταινίες “Secrets & Lies,” “All or Nothing,” “Another Year”), φαίνεται πως ενδιαφέρεται εξίσου και για τις ταινίες εποχής με περιεχόμενο ιστορικό.

Στο “Peterloo” θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με τον κινηματογραφιστή Dick Pope, με τον οποίο είχε δουλέψει στην ταινία “Mr. Turner”.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ενώ ήδη τα Amazon Studios παρουσίασαν το πρώτο τρέιλερ.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *