ΆποψηΘΕΜΑΤΑ

Βοήθησε το Ice Bucket Challenge την τύχη του The Theory of Everything;

tylerΤου Tyler Durden

Υπήρξε το viral του καλοκαιριού. Διασημότητες από όλους τους χώρους έσπευσαν να μπουγελωθούν με παγωμένο νερό και να δώσουν τον «οβολό» τους για τους στόχους της αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης (ALS).

Ωστόσο, το Ice Bucket Challenge ήταν μία πρόκληση που πολλοί είδαν, αλλά δεν κατάλαβαν όλοι σε τι ακριβώς αναφερόταν.

icebucket002

Το The Theory of Everything αποτελεί κατά κάποιον τρόπο έναν «οδηγό» στην ασθένεια που έχει πλήξει ανάμεσα σε άλλους και τον Στίβεν Χώκινγκ. Διαφωτίζει κατά κάποιον τρόπο πώς είναι να ζει κανείς με αυτή την ασθένεια, τι επιπτώσεις έχει τόσο στον ασθενή, όσο και στους γύρω του.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι αύξησε η διαδικασία του Ice Bucket Challenge τις πιθανότητες του Έντι Ρεντμέιν για ένα Όσκαρ;

Ίσως ναι.

Το γεγονός ότι το Χόλιγουντ συσπειρώθηκε για έναν σκοπό που κατανόησε πλήρως εκ των υστέρων μέσα από μία ταινία, σίγουρα μόνο κακό δεν κάνει στις πιθανότητες του The Theory of Everything στα Όσκαρ.

Σίγουρα βοηθά και η ερμηνεία του Έντι Ρεντμέιν στην ταινία. Ο ίδιος ο Χώκινγκ έδωσε την «ευχή» του στον ηθοποιό, λέγοντας ότι σε αρκετές στιγμές πίστεψε ότι ήταν ο ίδιος.

Ο ίδιος ο Ρεντμέιν αναφέρθηκε στην πρόκληση του καλοκαιριού.

«Ξέρω ότι ακούγεται γελοίο, αλλά το ALS, το MND, η ασθένεια Λού Γκέριγκ, έχει αρκετά ονόματα και δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Επίσης, δεν έχει υπάρξει μία μεγάλη επένδυση στο να βρεθεί η θεραπεία, καθώς σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, δεν υποφέρουν από αυτήν πάρα πολλοί άνθρωποι».

Και συνέχισε: «Όταν ήρθε το Ice Bucket Challenge, ενθουσιάστηκα γιατί είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ευαισθητοποίησης και  των δωρεών. Οι άνθρωποι είπαν: “Απλά όλες αυτές οι διασημότητες ακολουθούν τη μόδα”. Πραγματικά, εάν εξοικονομούνται χρήματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας κατά οποιαδήποτε μορφή, τότε είναι θετικό. Και ελπίζω ότι η ταινία θα δείξει το κόστος που έχει (η ασθένεια) στα θύματα και τις οικογένειές τους και θα ξεκαθαρίσει τι είναι η ασθένεια».

Μετά από όλα αυτά, δεν αποκλείεται καθόλου το όνομα που θα ακουστεί το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου να είναι εκείνο του Έντι Ρεντμέιν.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *