ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Interview φέρνει λεφτά, αλλά οι θεατές το θεωρούν «πολιτισμικά αναίσθητο»

Sony Pictures' "The Interview" Opens On Christmas Day

To Interview φέρνει λεφτά στη Sony, αλλά η γνώμη των θεατών μάλλον δεν είναι η καλύτερη. Η ταινία συγκέντρωσε λίγο παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα των Χριστουγέννων σε 331 αίθουσες. Γεγονός που αναλογεί σε 3.142 δολάρια ανά αίθουσα, ένα ποσό ιδιαίτερα καλό για μία ταινία που προβλήθηκε ταυτόχρονα και στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, η ταινία βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας θέασης σε YouTube και Google Play, παρά το γεγονός ότι σύντομα μετά την έξοδό της στο Διαδίκτυο, η ταινία έκανε την εμφάνισή της και σε site παράνομου downloading.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Variety, σύμφωνα με την οποία η πρώτη εντύπωση των θεατών δεν είναι και τόσο καλή.

Επτά στους 10 Αμερικανούς που είδαν την ταινία -η οποία αναφέρεται σε ένα σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονκ-Ουν- την χαρακτηρίζουν ως «πολιτισμικά αναίσθητη». Έξι στους δέκα θεωρούν ότι δεν αντιπροσωπεύει την κινηματογράφηση του Χόλιγουντ ή την αμερικανική στάση ζωής με θετικό τρόπο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 700 άτομα που είδαν την ταινία

Ερωτηθέντες πώς αισθάνονται για την ταινία σε μία κλίμακα από το 1 – 10 που αντιστοιχεί σε λέξεις όπως «περήφανος» και «ντροπιασμένος», το 33% απάντησε με αριθμούς που αντιστοιχούν στην έννοια «ντροπιασμένος».

8 στους 10 θεωρούν ότι εάν το The Interview ήταν μία πιο σκεπτόμενη ταινία με ένα δυνατό μήνυμα για την πολιτική της Β.Κορέας, τότε θ α ήταν υπερήφανοι για την ταινία.

Οι μισοί από αυτούς που θα πρότειναν την ταινία πριν την έξοδό της στις αίθουσες, άλλαξαν γνώμη όταν είδαν την ταινία. Το γεγονός ότι η ταινία είχε πλασαριστεί ως σύμβολο της ελευθερίας την έκφρασης, δεν τη βοήθησε. Τρεις στους 10 Αμερικανούς είπαν ότι θα απέτρεπαν άλλους από το να δουν την ταινία, παρά τη συζήτηση που αυτή έχει προκαλέσει.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *