ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Νέλσον Μαντέλα: Οι κινηματογραφικές αναπαραστάσεις

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Ο Μαντέλα υπήρξε μαχητής κατά του απαρτχάιντ, κατάφερε να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας του και υπήρξε σύμβολο του αγώνα για την ισότητα, καταφέρνοντας να επηρεάσει την ιστορία.


Κανείς δεν γεννιέται μισώντας έναν άλλο άνθρωπο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής ή της θρησκείας του. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν, και εάν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη φύση από το αντίθετό της.

Καθώς έβγαινα από την πόρτα προς την πύλη που θα οδηγούσε στην ελευθερία μου, γνώριζα ότι εάν δεν άφηνα πίσω την πικρία και το μίσος μου, θα βρισκόμουν ακόμη στη φυλακή.

Η καταπολέμηση της φτώχειας δεν είναι φιλανθρωπική αποστολή, είναι πράξη δικαιοσύνης. Όπως η Δουλεία και το Απαρτχάιντ, η φτώχεια δεν είναι φυσική!

Έμαθα ότι το κουράγιο δεν είναι η απουσία του φόβου, αλλά ο θρίαμβος επί αυτού. Γενναίος δεν είναι εκείνος που δεν νοιώθει φόβο, αλλά εκείνος που κατακτά το φόβο του.

Υπήρξαν πολλές σκοτεινές στιγμές όταν η πίστη μου στους ανθρώπους δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά δεν θα υπέκυπτα ούτε θα μπορούσα να υποκύψω στην απελπισία. Έτσι έρχεται η ήττα και ο θάνατος.

Μην με κρίνετε από τις επιτυχίες μου, να με κρίνετε από το πόσες φορές έπεσα και σηκώθηκα ξανά.

Νέλσον Μαντέλα (1918 -2013)

Το σινεμά έχει αρκετές φορές προσπαθήσει να απεικονίσει την προσωπικότητά του, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να αποδώσει το πνεύμα του «Μαντίμπα» (όπως τον αποκαλεί τρυφερά ο λαός του).

Δείτε φωτογραφίες από τις κινηματογραφικές απεικονίσεις του Μαντέλα.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *