ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου καταφτάνει στην Νίσυρο και την Ρόδο

MFI2-636x395

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) διοργανώνει για μια ακόμα φορά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων στην Νίσυρο και την Ρόδο.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2019 αποτελείται από έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων στη Νίσυρο (24/6-6/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων τον Σεπτέμβριο, έναν δεύτερο κύκλο στη Ρόδο (13-20/10) και μια τελευταία online περίοδο τον Δεκέμβριο.

Έχοντας λάβει, λοιπόν, αιτήσεις από 130 πρότζεκτ και 201 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 38 χώρες, οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου επέλεξαν συνολικά 60 συμμετέχοντες με 35 πρότζεκτ, καθώς και 7 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσά τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Έλληνες κινηματογραφιστές με 12 έργα υπό ανάπτυξη.

Επιπλέον, ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο προστέθηκε στο φετινό πρόγραμμα των workshops.  Έτσι, με αφορμή αυτό, το ΜΙΚ υποδέχεται στην Νίσυρο την βραβευμένη Αμερικανίδα παραγωγό Τζοσλίν Μπαρνς, η οποία θα παρουσιάσει ένα masterclass με θέμα την παραγωγή ντοκιμαντέρ στις 30 Ιουνίου.

Ακόμη, αυτή τη χρονιά προστίθεται ένα ακόμα εργαστήριο για πέντε επιλεγμένα σχέδια έργων που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της Berlinale, τον Φεβρουάριο 2020. Εκεί οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια development και networking events.

Τέλος, χάρη στις συνεργασίες του Ινστιτούτου με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, τη νέα συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός και παραγωγή ντοκιμαντέρ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη Σχολή Σταυράκου και τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, επιλεγμένοι μεταπτυχιακοί και τελειόφοιτοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν τα εργαστήρια και θα αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *