ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δύο βραβεία για το Miss Violence στη Βενετία

Δίχασε τους κριτικούς στη Βενετία -άλλοι το εξύμνησαν, σε άλλους δεν άρεσε ιδιαίτερα-, ωστόσο το Miss Violence σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Η ιστορία μιας οικογένειας που όταν αυτοκτονεί η κόρη Αγγελική μοιάζει να μην ταράζεται και τα μυστικά που αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια, βραβεύτηκε στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας.

Μάλιστα, απέσπασε δύο βραβεία. Συγκεκριμένα, η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της 70ής Μόστρα και απέσπασε τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης ταινίας και το Fedeora.

Το βραβείο Arca CinemaGiovani θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας, απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρόνια και η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία. Το σκεπτικό της βράβευσης βασίστηκε στο γεγονός ότι ταινία Μiss Violence: «αποτελεί μία διαφωτιστική ανάλυση σχετικά με τη βία και τη σχέση της με την εξουσία, που επιτυγχάνεται μέσω μίας αυστηρής σκηνοθεσίας και αφήγησης. Μία σχολαστική και απόλυτα ελεγχόμενη σκηνοθεσία, μας οδηγεί μέσα από μια σιωπηλή τραγωδία στη σταδιακή αποκάλυψη της».To βραβείο πήρε το όνομά του από την εταιρεία που το θεσμοθέτησε την Arca-Enel.

Το δεύτερο βραβείο Fedeora, για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες και τα μέλη της περιλαμβάνουν επαγγελματίες κριτικούς ταινιών από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

Η Miss Violence, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας.

Δέκα ταινίες πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, θα προβληθούν δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο πραγματοποιείται η τελετή λήξης της διοργάνωσης και θα δοθούν και τα υπόλοιπα βραβεία.

 

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “Δύο βραβεία για το Miss Violence στη Βενετία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *