Σινέ εμπειρίες

Σινε-εμπειρίες: Κινηματογραφικές κλωτσιές

6 Γενάρη 1979

Ένα νεαρό ζευγάρι μπαίνει στον κινηματογράφο METROPOLITAN της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Εκείνη είναι έγκυος στον πέμπτο μήνα! Δεν ξέρει τι φύλο θα είναι το μωρό, η μέθοδος του υπέρηχου εφαρμόστηκε στην Ελλάδα λίγο αργότερα… αλλά και αν είχε εφαρμοστεί θα κράταγε την έκπληξη που δίνει η φύση αιώνες τώρα!!!

Η ταινία που προβάλλεται είναι η πρώτη ταινία του SUPERMAN την οποία περιμένουν με αγωνία καιρό τώρα… Τα αμερικάνικα comics, μαζί με το Μικρό Ήρωα, είναι το αγαπημένο ανάγνωσμα για εκείνη από τότε που ήταν παιδί στην Κυπαρισσία. Και βέβαια ο πιο αγαπημένος, ο πιο «μακάρι να ήταν αλήθεια» ήρωάς της είναι ο Superman. Τι αλτρουϊσμός μέσα σε τόση δύναμη!! Πάντα αγαπούσε τους καλούς και ήταν μαζί τους!! Βουνά στο σπίτι τα comics!!!

Η προβολή αρχίζει…

Παρακολουθούν μαγεμένοι αυτό το θαύμα, ο Superman ζωντανός στο πανί, έχουν διαβάσει τόσα στις εφημερίδες. Στη μέση της προβολής, εκείνη ασυναίσθητα τρίβει ελαφρά την λίγο φουσκωμένη κοιλιά της, κάτι ένιωσε! Η ταινία είναι μαγική… σε λίγο όμως, πάλι η ίδια αίσθηση…. πάλι ασυναίσθητα τρίβει την κοιλιά της. Ο Superman αρχίζει να αχνοφαίνεται…μαγεία…αλλά πάλι, πιο έντονο τώρα αυτό που νιώθει..ναι..κάτι χτυπάει..κάτι κινείται μέσα στην κοιλιά της… Είναι το πρώτο σκίρτημα του μωρού, επιτέλους!!! το κατάλαβε. Είναι το πρώτο παιδί και δεν έχει εμπειρία και η ταινία είναι συναρπαστική… «Το παιδί, άκουσα το παιδί, βάλε το χέρι σου» λέει στον νεαρό άνδρα, τον πατέρα του Ε.Τ. , που κάθεται δίπλα της.

Να, πως η αγάπη και το πάθος για τον κινηματογράφο πέρασε στο DNA του Ε.Τ. του εξωγήινου.

Τζ.Ι.

Μυρτώ Ιμιρζιάδη

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, βλέπει ταινίες. Δεν είναι εύκολο να εντοπίσει την αρχή, αλλά εκείνο που έχει κρατήσει σαν πρώτη ανάμνηση είναι ο μικρός γλυκύτατος Ε.Τ. της δεκαετίας του ’80. Η ταινία με την οποία, κατά τη γνώμη της, θα έπρεπε να γνωρίζουν το σινεμά όλα τα πιτσιρίκια. Η πρώτη φορά στην σκοτεινή αίθουσα, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ακαθόριστη κι αυτή. Ήταν πια στην εφηβεία όταν άρχισε να συνειδητοποιεί τη μαγεία του κινηματογράφου! Τη μαγεία της δημιουργίας μιας ταινίας και τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας. Η κάθε ταινία έχει την ώρα της! Φτάνει να μπορείς να την διακρίνεις για να την απολαύσεις!

Μια σκέψη για το “Σινε-εμπειρίες: Κινηματογραφικές κλωτσιές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *