ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο αρχικό τέλος του Birdman θα «εμφανιζόταν» ο Τζόνι Ντεπ

Captain-Jack-captain-jack-sparrow-14117613-1242-900

Ένας από τους σεναριογράφους του βραβευμένου Birdman αποκάλυψε ότι το αρχικό τέλος της ταινίας ήταν διαφορετικό.

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και οι συν-σεναριογράφοι του είχαν σκεφτεί να τελειώνει η ταινία έτσι όπως ξεκινούσε, μόνο που αντί για τον Μάικλ Κίτον – Birdman, θα βλέπαμε τον Τζόνι Ντεπ να προσπαθεί να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω του τον Τζακ Σπάροου των Πειρατών της Καραϊβικής.

Σε συνέντευξή του, ο Ντινελάρις είπε ότι αντί για τη σκηνή στο νοσοκομείο μετά τη σκηνή με τον Μάικλ Κίτον στο θεατρικό σανίδι, η ταινία θα έδειχνε μία σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Κίτον, Ρίγκαν Τόμσον, θα έδινε μία συνέντευξη σε ένα τοκ σόου για το θεατρικό.

Στη συνέχεια θα ακολουθούσε η εξής σκηνή:

Η κάμερα κινείται όπως σε όλη την ταινία, και στα παρασκήνια, στους διαδρόμους που βλέπαμε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, και στη συνέχεια μέσα στο καμαρίνι όπου ο Τζόνι Ντεπ θα καθόταν, κοιτάζοντας τον καθρέφτη, φορώντας την περούκα του Ρίγκαν Τόμσον, ενώ από πίσω θα βρισκόταν η αφίσα των Πειρατών της Καραϊβικής 5. Με φωνή Τζακ Σπάροου θα έλεγε: «Τι σκατά κάνουμε εδώ φίλε;»

birdman-january-002

«Θα ήταν μία σατιρική στιγμή για την ατέρμονη λούπα όλου αυτού» είπε ο σεναριογράφος.

Αν και θα ήταν ίσως μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για τον ίδιο τον Ντεπ, φαίνεται πως ο ίδιος και η ομάδα των Πειρατών δεν επιθυμούσαν αυτή τη λύση. Ο Ντεπ ετοιμάζεται για άλλη μία συνέχεια των Πειρατών της Καραϊβικής που θα δούμε στις αίθουσες το 2017, ενώ ετοιμάζεται να επαναλάβει και τον ρόλο του Τρελού Καπελά στην Αλίκη Πίσω από τον Καθρέφτη.

Το τέλος αυτό φαίνεται, πάντως, ότι δεν ικανοποιούσε ούτε την ομάδα του Birdman. Ο Ινιαρίτου, μιλώντας στο Indiewire, είχε δηλώσει ότι το αρχικό τέλος ήταν «μα***ία». Και πρόσθεσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που το άλλαξα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της ταινίας είναι το ανοιχτό τέλος της.

Editorial: Αγαπητέ Τζόνι Ντεπ, όχι άλλες ψεύτικες μεταμφιέσεις

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *