Αφιερώματα

«Our» King’s Speech

Ξεκίνησε για πλάκα. Από το πώς η Ελλάδα, κατά τα πρότυπα του Λόγου του Βασιλιά, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το «βασιλικό» παρελθόν της για να φτιάξει μια ιστορία που θα έφτανε μέχρι τα Όσκαρ. Ποιος τραυλός βασιλιάς και ποιος πόλεμος. Στην Ελλαδίτσα να δείτε ίντριγκα και βασιλικό αίμα… Άλλωστε δεν είναι μόνο το King’sSpeechπου μας έβαλε την ιδέα. Πριν από μερικά χρόνια και η Βασίλισσα της Έλεν Μίρεν έφτασε μέχρι τα Όσκαρ. Γιατί όχι και οι δικές μας πρώην κραταιές βασιλικές οικογένειες; Που διαθέτουν και ίντριγκα και δράμα και γκλάμουρ;
Ορίστε μερικές από τις ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν ταινίες…
Τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου
Ήταν ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843… Στην πλατεία, κάτω από τα Ανάκτορα, συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και στρατιώτες, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη. Ζητούν την κατάργηση της απόλυτης μοναρχίας και την ψήφιση δημοκρατικού Συντάγματος…  Ο βασιλιάς Όθωνας δεν μπορεί παρά να υποκύψει στους όρους των επαναστατών. Λαϊκή εξέγερση, φουστανέλες, επαναστάσεις… τα γεγονότα πριν και μετά την 3η Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν να γίνουν μια πρώτης τάξεως ταινία. Πιθανοί πρωταγωνιστές: Σία Λε Μπέουφ (Όθωνας),  Τομ Ουίλκινσον (Δημήτριος Καλλέργης), Άρης Λεμπεσόπουλος (Μακρυγιάννης). Μιλάμε για διεθνή παραγωγή όχι αστεία!!!
Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς
Δύο φορές έφτασε κοντά στο θρόνο και μάλιστα σε κρίσιμες για την Ελλάδα περιόδους- ο λόγος για τον πρίγκιπα Πέτρο. Εκτός από την παρ’ολίγο διαδοχή, ο πρίγκιπας Πέτρος συγκέντρωσε τα βλέμματα και για την ερωτική του ιστορία με την Ρωσίδα  Ειρήνη Αλεξάνδροβνα Ovchinnikoff, την οποία παντρεύτηκε το 1939. Ο γάμος του δεν είχε τη στήριξη της αυλής, δεν αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα και του κόστισε τον θρόνο. Πιθανοί πρωταγωνιστές: Κέβιν Σπέισι (Πέτρος), Μαριόν Κοτιγιάρ (Ειρήνη)
Το αγόρι που δεν σταμάτησε τη χούντα
Η ταινία θα μπορούσε να εξετάζει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν την 21η Απριλίου και την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Πολλοί κάνουν λόγο για αδράνεια, ανικανότητα και αναποφασιστικότητα του… Κοκού, ενώ άλλοι του δίνουν ως ελαφρυντικό πως ήταν απλά ένα… αγόρι. Πιθανοί πρωταγωνιστές:  Ράιαν Ρέινολντς (Κωνσταντίνος)-, Κάρεϊ Μάλιγκαν (Αννα Μαρία).
Και τα Όσκαρ… μας ανήκουν!!
Τάιλερ Ντέρντεν

cinepivates

Συντακτική ομάδα

3 σκέψεις σχετικά με το “«Our» King’s Speech

 • Στην Ελλάδα, όμως, φοβούνται ακόμα και να πουν τη λέξη "βασιλιάς", λες και από μόνη της θα καταλύσει τη δημοκρατία… Αυτή είναι η διαφορά.

  Σχολιάστε
 • Επίσης, παρακαλώ βρείτε ένα ρόλο για τον Τάσο Νούσια!!! Ευχαριστώ!
  ΥΣ: Ράιαν Ρέινολντς (Κοκός)χαχαχχαχαχαχα!!! Ποιος κάνει το κάστινγκ?? :pp

  Σχολιάστε
 • Ανετα!!! Τον σκέφτηκα για Πέτρο που είναι έτσι αρρενωπός, αλλά θέλουμε διεθνές κάστινγκ… :p

  Τάιλερ

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *