ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο νικητής του διαγωνισμού Fade In του Φεστιβάλ της Πάτμου

iffp_site_cover

Το σενάριο «LUZ» της Ζακλίν Λέντζου είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους Fade In που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο ΟΤΕ TV.

Η Ζακλίν Λέντζου θα δει το σενάριο της να γίνεται ταινία το φθινόπωρο του 2014.

Η πενταμελής επιτροπή, που αποτελείται από τους Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD), Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού) ανακοίνωσε ότι ξεχώρισε το πρότζεκτ της Ζακλίν Λέντζου για τη βαθειά προσωπική αφήγηση και τη μαγική διάσταση της ιστορίας της μαζί με τη σεναριακή υπόσχεση για μία συναρπαστική κινηματογραφικά ταινία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν το περίμενα καθόλου και ανυπομονώ να πάω στην παραγωγή και να αρχίσουμε να δουλεύουμε», είπε η Ζακλίν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι δημιουργοί παρουσίασαν τα σενάριά τους στην επιτροπή σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, αφού παρακολούθησαν εργαστήριο pitching σεναρίου από τους Αλεξάνδρα Μπουσίου, Γρηγόρη Κοκκινάκη και Αγάθη Δαρλάση, καθώς και άλλα σεμινάρια σχετικά με το σενάριο που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου.

Το βραβείο περιλαμβάνει:

  • Ολοκληρωμένη υποστήριξη της ταινίας του νικητή σε όλα τα στάδια παραγωγής
  • Script editing του σεναρίου
  • Casting και location scouting στην Αθήνα
  • Συνεργείο και εξοπλισμός για γύρισμα μέχρι πέντε ημέρες
  • Ολοκληρωμένο post production (editing, sound design, music recording, mixing, grading, after effects για τους τίτλους, υποτιτλισμός & DCP)

Η ταινία θα υποβληθεί στα κυριότερα διεθνή φεστιβάλ, θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 2015 και στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Αποτελεί σημείο συνάντησης και πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές και αποτελεί θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και του νησιού.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *