ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Platino Awards 2017: Οι νικητές των «Λατίνων Όσκαρ»

vcb

Στην Ισπανία, δόθηκαν τα φετινά βραβεία στους υποψηφίους των Platino, με λίγη από αίγλη… Όσκαρ. Από το 2013 που ξεκίνησαν έχουν βραβευτεί αρκετές ταινίες των Λατινικών χωρών, που αξίζουν την προσοχή σε παγκόσμια κλίμακα.

Φέτος, με οικοδεσπότες τους Ναταλία Ορέιρο και Κάρλος Λατρε, η τέταρτη τελετή ανακύρηξε νικητές τους Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντουπρατ για την ταινία τους «Επιφανής πολίτης». Εκτός από το βραβείο της καλύτερης ταινίας, ο «Επιφανής πολίτης» απέσπασε το βραβείο σεναρίου για τον Αντρές Ντουπράτ και εκείνο της ανδρικής ερμηνείας για τον Όσκαρ Μαρτίνεζ.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας για την «Julieta» και η Σόνια Μπράγκα το αντίστοιχο γυναικείας ερμηνείας για το «Aquarius».

Το «A monster calls» του Τζέι Μπαγιονά είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες – 7 στον αριθμό – και τελικά κατέκτησε τα τέσσερα: μοντάζ, φωτογραφίας, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και ήχου.

Πιο αναλυτικά:

Ibero-American fiction film: «Επιφανής Πολίτης»

Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοδοβάρ «Julieta»

Ανδρική ερμηνεία: Όσκαρ Μαρτίνεζ

Γυναικεία ερμηνεία :Σόνια Μπράγκα

Σενάριο: Αντρέ Ντουπρατ

Φωτογραφία: Όσκαρ Φάουρα «A Monster Calls»

Σάουντρακ: Αλμπέρτο Ιγκλέσιας «Julieta»

Ήχος: Πίτερ Γκλόσοπ, Οριολ Ταραγκο & Μαρκ Ορτς «A Monster Calls»

Μοντάζ: Μπερνά Βιλαπλάνα Γιουτζίνιο Καμπαλέρο «A Montser Calls»

Βραβείο Πρώτης Τανίας: «From Afar»

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *